2023'te Amerika İş Arama Vizesi Veriyor Mu?

Amerika Birleşik Devletleri'nin göçmenlik düzenlemeleri kapsamında doğrudan iş arama vizesi olarak tanımlanan bir vize türü bulunmamaktadır.

2023'te Amerika İş Arama Vizesi Veriyor Mu?

Birçok ülkede yaşanan COVID-19 kaynaklı iş gücü sıkıntısı ve ekonomik sorunlar, birçok ülkenin iş arama vizesi uygulamasına başlamasına neden oldu. İş arama amaçlı verilen vizeler sayesinde yabancı uyruklu kişiler belirli süreler için, farklı ülkelere giriş yapabilmekte, iş arayabilmekte ve çalışma ile ilgili faaliyetler yürütebilmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri'nin göçmenlik düzenlemeleri kapsamında doğrudan iş arama vizesi olarak tanımlanan bir vize türü bulunmamaktadır. Bununla birlikte, kısa süreli ziyaretler için verilen B1/B2 vize grubu ile ABD'ye seyahat edenlerin, ülkede iş araması mümkündür.

ABD'de iş bulmak ve vize seçenekleri hakkında merak edilenleri, Amerika vizesi ve göçmenlik başvuruları için Türkiye’den akredite danışmanlık hizmeti sunan ve 2017 - 2023 yılları arasında başvuru onay oranı en yüksek kuruluş Vizem.net' vize danışmanı Esra Karataş'tan öğrendik.

Hangi Vize Türleri İle Amerika'da İş Aranabilir?

Amerika'ya ticari (B1) vize, turistik (B2) vize, eğitim amaçlı (F1, M1) vize ve değişim programı (J1) vizesi ile giden kişiler ABD'de bulundukları süre zarfında iş arayabilir ve iş görüşmelerine gidebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken vize koşullarının ihlal edilmemesi ve iş bulduktan sonra işveren sponsorluğunda vize statüsünü değiştirmek gerekliliğidir. Detaylı bilgiye ABD göçmen olmayan vize danışmanlık hizmetleri için https://vizem.net/amerika/vize/ adresinden bilgi alınabilir.

Amerika'da İş Ararken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Amerika’da iş ararken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda açıklanmıştır.

• Amerika'da iş ararken dikkat edilmesi gerekenlerin başında vize sponsorluğu veren firmalara başvuru yapılması gelir. Aksi takdirde, Amerika'da bir işe başvurup kabul alabilirsiniz, ancak firma size vize sponsorluğu vermediğini söylerse, iş bulmuş olsanız dahi Amerika'ya gitme şansınız ortadan kalkar.
• Bazı durumlarda yabancı, örneğin Türk bir şirketin ABD'deki ofisine transfer olma şansınız olabilir. İş arama sürecinde Amerika'da şubesi bulunan Türk şirketlerini gözden geçirebilirsiniz.
• ABD'de iş ararken, eğitim durumunuz, mesleki beceri ve deneyimleriniz doğrultusunda alabileceğiniz Amerika çalışma vizesi türlerini bilmeniz yararlı olacaktır. Size uygun olduğunu düşündüğünüz vize türleri için gerekli başvuru koşullarını incelemelisiniz.
• Başvuracağınız pozisyon ve mesleğinizin ABD'de denklik gerektirip gerektirmediğine dikkat etmelisiniz. ABD'de doktorluk, hemşirelik ve avukatlık gibi belirli meslekleri icra etmek için denklik ve lisans almanız gerekebilir.
• Sizin adınıza Amerika'da iş bulacağını ve vize alacağını söyleyen kişi ve web sitelerine karşı dikkatli olmalısınız. Amerika, yabancı ülke vatandaşları arasında çalışmak için popüler bir ülke olduğundan, vize dolandırıcılığı yapanlarla karşılaşmanız muhtemeldir.

Amerika'da İş Bulmadan Çalışma Vizesi Alınabilir Mi?

Tüm Amerika göçmen olmayan vize türleri için öncelikle ABD'de faaliyet gösteren ve vize sponsorluğunu kabul eden bir firmada iş bulmak gerekmektedir.
Amerika'da iş ve sponsor bulmadan alınabilecek çalışma vizesi türleri ise göçmenlik vizesi olarak verilen EB-1 ve EB-5 kalıcı vizeleridir.
EB-1 ve EB-5 çalışma vizeleri, başvurunuzdan önce bir iş teklifi almış olmanızı gerektirmez; ancak bu vizeleri almak kolay değildir. EB-1 vizesi için oldukça seçici bir değerlendirme yapılmaktadır ve bu vizeyi alabilmek için yeteneklerinizin ve deneyiminizin olağanüstü olduğunu kanıtlayabilmeniz gereklidir. EB-5 vizesi almak için ise iş fırsatınızı kendinizin yaratması gerektiği için iş teklifi alınmasına gerek yoktur; ancak bu vize için de önemli bir finansal yatırım yapmanız gereklidir.

Trabzon’dan Amerika Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Trabzon’da ikamet eden kişiler için Amerika vize başvurusu online DS 160 formu doldurulduktan sonra Amerika Ankara Büyükelçiliği veya Amerika İstanbul Başkonsolosluğu üzerinden tamamlanır.

Vize Uzmanı Esra Karataş Kimdir?

2023'te Amerika İş Arama Vizesi Veriyor Mu?

Esra Karataş 1985 yılında doğmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini derece ile tamamlamıştır. Mezuniyeti sonrası yüksek lisans alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı.

2021 yılından beri vizem.net çatısı altında 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı olarak hizmet vermektedir.

Diğer İş Arama Vizesi Veren Ülkeler Hangileridir?

İş arama vizesi veren ülkeler aşağıda sayılmıştır.
• Almanya
• Avusturya
• İsveç
• Birleşik Arap Emirlikleri
• Portekiz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem