Devlet ödemeleri başladı! 18 yaşını aşanlar dikkat

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi aileler için geliştirmiş olduğu Aile Destek Programı ile gündeme geldi.

Devlet ödemeleri başladı! 18 yaşını aşanlar dikkat

Giderek daha da zorlayıcı bir hale gelen ekonomik şartlar karşısında nakde olan ihtiyaçları artmış olan vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamamaktan şikayet ederlerken sosyal yardım ödemelerini yakından takip etmeye başladılar. Bu noktada 40’ı aşkın destek modeli ile ihtiyaç sahiplerinin bütçelerini ferahlatmaya çalışan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, arama motorlarında en fazla sorgulanan kurumlardan birisi oldu.

Programdan henüz ödeme almayan ihtiyaç sahipleri, ödeme hizmetine ilişkin detayları araştırmaya başladı. İşte Aile Destek Programı’na ilişkin merak edilenler…

Devlet ödemeleri başladı! 18 yaşını aşanlar dikkat

Faturalardan eğitim harcamalarına kadar pek çok farklı kategori altında ihtiyaç sahiplerinin bütçelerini desteklemeye devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mart ayına girilmesi ile birlikte Aile Destek Programı modeli ile gündeme geldi.

Söz konusu modelden nakit desteği alan ihtiyaç sahipleri mart ayı ödemelerini sorgulamaya devam ederlerken henüz programdan destek almayan diğer ihtiyaç sahipleri de programın ayrıntılarına erişmeye çalıştı. Peki, Aile Destek Programı nedir, kimler başvurabilir?

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR, KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
Aile Destek Programı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenmiş olan yardım modellerinden birisi olarak hizmete sunulmuştur. Geçtiğimi seneden bu yana ihtiyaç sahibi ailelere ilgili program aracılığı ile nakit desteği veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mart ayında da programa bağlı olarak destek hizmetini ortaya koymuştur. Bu programda kişi başına değil hane başında ödeme yapılmaktadır. Ödeme hizmetine hane adına 18 yaşın üzerinde olan herkes başvuru yapabilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, düzenli bir geliri olmayan olsa da aylık toplam hane halkı geliri asgari ücretin 3’te 1’inden az olan tüm ihtiyaç sahipleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Aile Destek Programı’ndan yararlanabilmektedir. Bakanlık, program başvurularını e- Devlet sistemi üzerinden kabul etmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?
Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler, ihtiyaç sahibi ailelerin aylık kazançlarına göre belirlenmektedir. Buna göre; hane halkı geliri 450 TL’nin altında olanlara bin 250 TL, hane halkı geliri 450- 911,15 TL aralığında olanlara bin 100 TL, hane halkı geliri 911,15- 1.372,30 TL aralığında olanlara 950 TL ve hane halkı geliri 1.372,30- 2.835,60 TL aralığında olanlara 850 TL tutarında 12 ay boyunca düzenli ödeme yapılmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem