Depremzedelerin tahliye çalışmaları başladı! Trabzon için süreç işliyor

AFAD ve Ulaştırma Bölge Müdürlükleri koordinesinde depremzedelerin afet bölgesinden tahliye işlemleri başlatıldı.

Depremzedelerin tahliye çalışmaları başladı! Trabzon için süreç işliyor

İçişleri Bakanlığı’nın talımatıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afet bölgesinde ikamet eden afetzede vatandaşların talep etmeleri durumunda bölgeden tahliye edilmesi ve belirtilen illerde geçici konaklamalarının sağlanabilmesi için gerekli planlama ve koordinasyon çalışması yapıldı.

Buna göre Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır’da bulunan vatandaşların Antalya’ya, Adıyaman’da bulunan vatandaşların İzmir’e, Şanlıurfa’da bulunan vatandaşların Mardin’e, Osmaniye ve Hatay’da bulunan vatandaşların Muğla’ya ve Adana’da bulunan vatandaşların Mersin’e tahliyeleri AFAD ve Ulaştırma Bölge Müdürlükleri koordinesinde başladı.

Ayrıca, planlanan iller dışınaki illere giden vatandaşlara konaklama hizmetinin verilmeyeceği belirtildi.

Afetzede vatandaşların belirtilen illere tahliyelerinde iaşe, ibate vb. tüm ihtiyaçların karşılanması konusunda tüm önlemler devlet tarafından alındı.

TRABZON’A GELECEKLER İÇİN SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Deprem bölgesinden Trabzon’a gelen 325 depremzede, Trabzon Valiliği koordinesinde çeşitli otellerce misafir ediliyor. 200 civarında depremzedenin de Trabzon’a gelmesi için süreç devam ediyor

Haber61 - Haber Servisi -

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler