Depremzede Haber61 mikrofonlarından talebini duyurdu! “Elbistan’ın il olmasını istiyoruz”

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde işyeri yıkılan bir depremzede Haber61 mikrofonlarına Elbistan’ın il olmasını istediklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından yaraları sarmak için çalışmalar devam ediyor. 

7,6’lık ikinci depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine giden Haber61 ekibi çalışmaları yerinde görüntüledi. 

“ELBİSTAN’IN İL OLMASINI İSTİYORUZ”

Haber61 mikrofonlarına konuşan bir depremzede, “Yaşadığım binada bir tane sağlam duvar yok. Binaların daha detaylı incelenmesini istiyoruz. Tedirginiz. Devletimizden daha dikkatli çalışmalar yapmasını talep ediyoruz. Konteynerde kalıyoruz. Oto yıkamacıyız. İş yerimiz yıkılıyor onun için buradayız. Devlet büyüklerimizden bir talebimiz daha var. 99 depreminde Düzce nasıl il olduysa, 150 bine yakın nüfuslu, 30 ilden daha büyük olan Elbistan’ımızın da il olmasını istiyoruz. Biz bunu sürekli talep ediyorduk zaten. Bizlere hem moral olması, insanlarımızın geri gelmesi ekonomimizin artması için yaralarımızın hızlı sarılmasından ötürü Elbistan’ın il olmasını talep ediyoruz. Kalıcı olarak giden çok tanıdığım var. İnsanlık bitmemiş bu enkazlarda onu görmüş olduk. Konteynerlerde yaşam pek sağlıklı gelmiyor bana. 1 yıl içerisinde yerleşik hayata geçeceğiz diye hızla inşaatların olmasını da istemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak - Kahramanmaraş Elbistan -  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler