Deprem felaketinin ardından Trabzon için harekete geçiliyor! İşte ilk etapta düşünülen hamle

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Trabzon için harekete geçiliyor.

Deprem felaketinin ardından Trabzon için harekete geçiliyor! İşte ilk etapta düşünülen hamle

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından kendilerini sorumlu hissettiklerini belirtip "Trabzon'da çalışmalar anlamında bir başlangıç yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı:
"TRABZON'DA DA DEPREM OLABİLİR"
Trabzon’da deprem olabilir. Olmayacak diye bir şey yok. Bilimsel veriler Türkiye’nin ortalamanın altında olduğunu gösteriyor. Erzincan’a göre, Erzurum’a göre diğer illere göre daha az deprem riski taşıyoruz. Bizim deprem bölgesinde gördüğümüz şey. Depremden sonra yaraların sarılması önemli. Deprem öncesinde alacağınız tedbirler deprem sırasında insanları öldürmemeli en önemli esas bu. Ben öyle görüyorum. İşin yüzde 99’u bu. İşin yüzde 1’i deprem sonrası yaptığınız çalışmalardır. Dolayısıyla bu önemli bir konu. Bu konu tüm Türkiye genelinde artık bir gündem oluşturacağı, bütün illerin deprem öncesi bir takım çalışmaların yapılacağı, Belediyelerinde bütçeleriyle bu tedbirlerin alınacağını düşünüyorum. Gerekli Bakanlıklarda tedbirlerini alacaktır.

"TRABZON'DA BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ"
 Bu manada Trabzon’da biz İmar Daire Başkanımız ile görüştük. Belki seçimden önce belki sonra bir başlangıç yapmayı düşünüyoruz. Üniversitelerimizle, ilgili meslek odalarımızda, uzman hocalarımızla, ilgili kurumlarla bu manada bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu konuyu masaya yatırmalıyız. Tedbirler alınmalı ve uygulamaya geçilmeli. Bu sadece Büyükşehir’in sorumluluğu değil, merkezi dairededir. Biz depremdeki hadiseleri gördükten sonra derinden sorumlu hissediyoruz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber