Deprem bölgesinde şimdi de sel! Can kaybı 14'e yükseldi

Dün akşam saatlerinde Şanlıurfa'da başlayan yağış etkisini arttırarak felakete dönüştü. Etkili olan sağanak sonucu bazı evler, çok sayıda sokak ve caddeler sular altında kaldı.

Deprem bölgesinde şimdi de sel! Can kaybı 14'e yükseldi

Deprem bölgesinde yaşanan sel felaketinden acı haberler üst üste geliyor. Deprem bölgesinde yaşanan sel felaketine ilişkin yapılan açıklamalarda 14 kişinin hayatını kaybettiği, bazı vatandaşların da kayıp olduğu duyuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sel faciasında hayatını kaybedenlerden birinin 1.5 yaşındaki çocuk olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi Şanlıurfa ve Adıyaman’ı da derinden sarsmıştı. Yaraların sarılmaya çalışıldığı deprem bölgelerinde dün akşam saatlerinden itibaren yeni bir felaket yaşandı.

Deprem bölgesinde şimdi de sel! Can kaybı 14'e yükseldi

YILDIRIM İSABET EDEN VATANDAŞ TEDAVİ ALTINDA
Şanlıurfa'da etkili olan sağanak sonucu bazı evleri su bastı, yıldırım isabet eden 1 kişi tedavi altına alındı. Kentte akşam etkisini artıran sağanak nedeniyle Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri başta olmak üzere kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı.

Trafikte aksamaların yaşandığı kentte, bazı evlerden gelen su baskını ihbarlarına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler müdahale etti.

BAKAN SOYLU: HAYATINI KAYBEDENLERDEN BİRİ 1.5 YAŞINDA BEBEK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağanak yağmurun sele döndüğü Adıyaman'ın Tut ilçesinde incelemelerde bulundu. Bölgede kayıp 3 kişinin bulunmasına yönelik yürütülen çalışmaları takip eden Bakan Soylu, son duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Bakan Soylu, gece başlayan yağışların sele döndüğünü ve aralarında biri 1,5 yaşında bebek 4 kişinin sel sularına kapıldığını ve bu kişilerden birisinin cansız bedenine ulaşıldığını söyledi. Bölgede kayıp kişilerin bulunmasına yönelik yoğun çalışma yürütüldüğünü anlatan Bakan Soylu, "25 kilometrelik bir alanda aralarında dalgıçların da bulunduğu 163 kişiden oluşan 10 ekip arama kurtarma çalışması yürütüyor" dedi.

Deprem-bölgesinde-şimdi-de-sel!-Can-kaybı-14'e-yükseldi

EĞİTİME ARA
Şanlıurfa Valiliği, sağanak nedeniyle yarın il genelindeki tüm okullarda eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan yoğun sağanağın bu gece ve yarın da devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Bu nedenle il genelinde tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 15 Mart Çarşamba ara verildiği aktarılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ve engelli görevlilerinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ŞANLIURFA'DA DA 13 CAN KAYBI
Deprem bölgelerini vuran sel felaketinde Şanlıurfa'da sel sularına kapılan 11 kişi hayatını kaybetti. Adıyaman'ı da vuran sel felaketinde 2 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu toplam 13 kişi hayatını kaybetti.

Deprem bölgesinde şimdi de sel! Can kaybı 14'e yükseldi

MALATYA DA SELE TESLİM
Malatya genelinde bir süredir etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Birçok noktada yollarda göçükler oluşurken bazı evleri su bastı. Doğanşehir ilçesinde aşırı yağış sele neden olurken, dereler taştı, tarım arazileri su altında kaldı.Bölgede inceleme yapan Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ekiplerin sahada çalışma yaptığını belirterek bu ana kadar kendilerine ulaşan yaralanma ve can kaybı bilgisi olmadığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler