Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zigana Tüneli müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Trabzon-Gümüşhane arasında yapımı devam eden Zigana Tüneli ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan ayrıca Gümüşhane-Bayburt Havalimanı ile ilgili de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zigana Tüneli müjdesi

Erdoğan, Zigana Tüneli ile ilgili olarak "Avrupa'nın en uzun çift tüplü tüneli Zigana'yı hizmete açıyoruz" dedi. Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için ise "Bayburt-Gümüşhane havalimanlarını bitiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bugün son Kabine Toplantımızın ardından bir kısmını paylaştığımız 2022 değerlendirmelerimize devam edeceğiz. 2022'de milletimize kazandırdığımız çalışmalardan bazılarını hatırlayacağız. Yeni müjdeleri paylaşmayı sürdüreceğiz. Bizim milletimize bir ahdimiz var. Biz, eser ve hizmet siyasetiyle milletimizin gönlüne girdik.

Varsın birileri ucube bir masa etrafında köşe kapmaca oynasın, birbirlerinin ardında film çevirsin, birbirlerinin gözünü oysun. Varsın birileri bizim emeğimizi, alınterimizi iki çift lafla, iki satır mesajla çalmaya kalksın. Varsın birileri kendi saplantılarını ülkenin geleceği sanarak kendi halkına karşı kin kusmaya devam etsin. Biz işimize bakacağız. Biz demokrasimizi güçlendireceğiz. Ülkemizi bölgesinde ve dünyada yüceltmeyi sürdüreceğiz. AK Parti'nin Cumhur İttifakı'nın farkı budur.

Milletimiz yarın seçim sandığına gittiğinde yalanlara, iftiralara, kavgalara bakmayacak. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey, kimin ne yaptığıdır, kimin hangi ümidi verdiğidir. Bizim eser ve hizmet müktesebatımız doludur. Bizim en büyük gücümüz inancımızdır.

Türkiye Yüzyılı'nın inşasını milletimizle gerçekleştireceğiz. Yeni yönetim sistemimizin sağladığı hızlı karar alma kabiliyetini programlarımızı, projelerimizi daha çabuk hayata geçirmek için kullanıyoruz. Ülkemizin siyasi, diplomatik, askeri gücünü her bir insanımızın hayatına olumlu katkılar sağlamak için sürdüreceğiz. Biz de yaptıklarımızla yetinmeyecek, daha ötesini arayacağız.

Gençlerimize Türkiye Yüzyılı hedeflerine yürüyebilecekleri bir ülke bırakma peşindeyiz. Gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimizden 2023'te son defa ve çok daha güçlü destek istiyoruz. Son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor. Bu seçime yönelik bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Start değil, bu finish.

YENİ PROJELER
Yıl değerlendirmesinde eğitim, sağlık, adalet, güvenlik ve gençlik spor alanlarındaki çalışmalarımızın özetlerini paylaşmıştık. Geçtiğimiz yıl ulaştırmada 360 kilometre yeni bölünmüş yol, 834 kilometre bütümlü sıcak kaplamalı yol yaptık. 5 yeni tünel ile 15,7 kilometreyi bulan 78 yeni köprüyü tamamladık. 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde hizmete açtık. Malatya çevreyolunun 1. kısmı ve Malatya Hekimhan Yolu'nu, Bitlis çevreyolunu, Togg fabrikası bağlantı yollarını ve Hasankeyf Tüneli'ni, Yusufeli yollarını, 39 köprü ve 19 köprü viyadüğüyle, uzunluğu 70 kilometreyi bulan Ağrı-Patnos yolunu, Samsun'da Kavak-Asarcık yolunu hizmete aldık.

Havayollarında Rize-Artvin Havalimanı'yla Tokat Havalimanı'nı hizmete alarak toplam havalimanı sayımızı 57'ye çıkardık. Biz gerçekleri anlatıyoruz. Tren yollarında Konya-Karaman Hızlı Tren hattını, Gaziantep Gaziray'ı, Sabiha Gökçen-Tavşantepe metro hattının açılışını yaptık. Bu sene ulaştırmada Aydın-Denizli Otoyolu'nun önemli bir kısmını, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü, Avrupa'nın en uzun çift tüplü tüneli Zigana'yı hizmete açıyoruz. Uzunluğu 120 kilometre olan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ile Antalya-Alanya Otoyolu'nun yapımına başlıyoruz. Ankara-Sivas hızlı tren hattının eksiklerini tamamlıyor, Halkalı-Ispartakule hızlı tren hatlarındaki çalışmaları hızlandırıyoruz. Yerköy-Kayseri hızlı tren hatlarının inşasına başlıyoruz.

Gayrettepe-Havalimanı, Halkalı-Havalimanı, Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattı açılışa hazır hale getireceğimiz projeler arasında yer alıyor. Elektrikli tren hatlarımıza 393 kilometrelik Kayseri-Sivas kesimlerini de dahil ediyoruz. Bayburt-Gümüşhane havalimanlarını bitiriyoruz, Kayseri ve Sivas havalimanlarının yeni terminal binalarının yapımına geçiyoruz.

Elektrikte yüzde 50, doğal gazda yüzde 75 devlet desteği sağladık. Sosyal yardımlar kapsamında da 2.4 milyon haneye 2.9 milyar lira elektrik desteği verdik. Meskenlerde ve tarımsal sulamada kullanılan elektrikte KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem