Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki! "Herkesi kendisi gibi zannediyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki! "Herkesi kendisi gibi zannediyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu hafta pazartesi günü Adıyaman'daydık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarıyla görüşüyoruz. Görüştüğümüzde hepsi gerçekten çok çok canları yanmış vaziyette. Onların acısını biraz paylaşıyorsak ne mutlu bize. Önceki hafta Kahramanmaraştaydık. Bu cuma Gaziantep'te olacağız. Bir ihtimal aynı gün Kilis'te olacağız. Cumartesi günü de Elazığ'da olmayı planlıyoruz. Ramazan boyunca depremzedelerimizi asla yalnız bırakmayacağız. 11 vilayetimizi sürekli ziyaret edeceğiz. Cumhur İttifakı olarak buraları birlikte dolaşmayı da planlıyoruz. Kabine'deki arkadaşlarım buraları aynı şekilde ziyaret ediyor. Biz bu adımları atarken en çok üzüldüğümüz konulardan bir tanesi yaklaşık 850 bin kişi olmaz üzere uzvunu kardeşlerimiz evlatlarımız var. Süratle protezlerini yapıyoruz. Bu çalışmalar hızla devam ediyor. Annesini babasını kaybetmiş, 2 ayağını da kaybetmiş vatandaşımız var. Bu rakam az bir rakam değil. Bir tanesinin polis babası hayatta, ancak annesini kaybetti. Bizim devletin huzur evlerinde misafir edeceğimiz vatandaşlarımız var. Onlarla beraber bir hayat süreceğiz. Protezlerde bile en kalitelisini arayıp bulup onunla yapacaksınız tedaviyi ki devletimiz bize sahip çıkmadı dedirtmeyelim. Deprem bölgesinde yeni konutların temelini attık, atmaya devam ediyoruz. 27 bin 949 konutun inşasına fillen başlamış durumdayız. Hatta köy evlerinden bazıları bitme aşamasına geldi.

AKŞENER'E TEPKİ
Hayatında inşaat nedir görmemiş, kalkmış bizi eleştiriyor, temele çukur diyor. Bakın bunlar deniz kumu falan değil mıcır. Bunlarda hassasiyet var. Eskiden çimento torbaları gelir, harçlama usulü ile hazırlanırdı. Burada böyle sistem yok. Mikser ile yapılıyor. Bu mikser ve pompa ile yapılan çalışmada dört dörtlük bir temel atıyoruz. Hassasiyetimiz çok çok yüksek. TOKİ bu konularda zaten kendisini ispatlamış. Zemine dikkat ediyoruz. Sulak zeminde değil. Daha çok kaya zeminde temelleri atıyoruz. Bir tane doktor müsvettesi kalkmış konuşuyor. Senin acaba inşaat ile alakan olmuş mu? Bizim hastanelerle ilgili attığımız adımları, temelleri küçümsüyor. Ben hemen sağlık bakanımı aradım neyin nesidir? Daha sonra Bakan Kurum'u aradım. Bazı eksikler olsa bile biz buna müdahale edeceğiz ederiz dedi. Yalana gerek yok. Biz bir şeyi yapıyoruz, yaptık dersek, biz bunu yaparız Meral Hanım. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Bunlara dikkat et, konuştuğun zaman da buna göre konuş. Biz attığımız her adımı tartarak atarız. 20 yıllık iktidarımızda atılan adımlara dikkat et. Yaptığımız otoyollarda bir fire var mı? Kocaeli'nde attığımız adımlara bak, orada yaşıyorsun. Beni kendinle uğraştırma, yanlış yere kafanı çarpıyorsun.

Muhalefet herkesi kendisi gibi beceriksiz sanıyor çünkü yaptıkları bir şey yok. Ben hiçbir zaman oralarda muhalefetin büyükşehir belediyelerinden kimseyi göremedim. Muhalefet her zamanki gibi ayrıştırma ile hareket ediyor. Partimizin belediyeleri, kardeş belediyeleri ilan edildi, deprem bölgelerinde kendilerine zemin oluşturdular. Ben kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Çalışmalar 7 24 sürüyor. Sadece bunlar mı hayır. Yemek, içecek, su a'dan z'ye.

Kullanma suyu ile içme suyunu birbiri ile karıştırmasınlar. İçme suyu ve kullanma suyu farklı. Yüzlerce binlerce TIR ile içme suyu göndereceğiz dedik. Önceleri bunu uygulamadılar, sonra uygulamaya geçtiler. Bunların hepsini aştık. Yaşadığımız bu felaketin ardından vatandaşı devletine karşı tahrik etmeye çalışan bir muhalefet ile karşı karşıyayız. Hala bugün polisime jandarmama yoklar burada diyorlar. Elinize dizinize dursun. Bu askere böyle ihanet olur mu? Bu ihaneti bir teröristler askerime yaptı, bir de bu muhalefet yapıyor. Ne derseniz deyin, benim halkım askerine Mehmetine sahip. Dün akşam onlarla birlikte iftar yaptım. Hepsi de o arazinin onlara verdiği dinamizm içindeler. Şunu çok açık söylüyorum: Ey muhalefet, askerime, jandarmamıza, polisime hakaret etmekle size ekmek çıkmaz., avucunuzu yalarsınız. Biz asrın felaketinin üstesinden asrın dayanışması ile gelirken onları hezeyanları ile baş başa bırakıyoruz. Depremin yaralarını sarmak dışında da bir iş ile ilgilenmiyoruz. Bizim muhalefet çok konuşur ama hiçbir iş yapamaz.

İzmir depreminde biz gidene kadar onlar ortada yoktu. Ne demeye başladı milletimiz 'Yaparsa AK Parti yapar.' Ey bay bay Kemal, Karabağlar'da kim var? CHP belediyesi var. Ne yapıyorsunuz oralarda? Hadi ne yapacaksan yap da görelim.

İmar ile ilgili yasal düzenleme var. 120-130 söz sahibi olan mühendislerle, mimarlarla, hocalarımızla geniş bir toplantı yaptık.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
İmar ile ilgili yasal düzenleme var. 120-130 söz sahibi olan mühendislerle, mimarlarla, hocalarımızla geniş bir toplantı yaptık. Yeni bir düzenlemeyi yapmak mukadderdir diye düşünüyorum. Biz bu hocalarımızla beraber çalışıyoruz, yeni dönemde daha detaylı bir şekilde ele alıp yasal çerçevelerde de bir adımı atabiliriz. Artık imar affı düşünemeyiz. Düşünme vakti yok.

İstanbul'da Fikirtepe'yi hatırlayın. Oralarda biz evleri yıkamadık. Ki oralar bizim oy depomuzdur. Bakanlarımız tek tek ziyaret ettiler. Bir an önce buradan sizi kiraya taşıyalım. Burada evlerinizi yapalım, sonra gelin tekrar oturun. Bazıları 4 daire istedi, 2 daire istedi. Tahrikler ile beraber bunları yapmakta zorlanıyorsunuz. Biz oraları yaptık. Pırıl pırıl bir hale geldi. Zemin artı 3 gibi binalar yapıldı. Daha önce evlerini yıktırmayanlar 15 gün önce benim yolumu çevirip 'bizim evleri de yıkın' dedi. 3,4 sene önce evet demiş olsalardı bu binalar bitmiş olacaktı. Ama anlatamıyorsun, açıkta kalırım sanıyor. Şimdi bu felaketlerden sonra başka çare yok diye düşündüler herhalde. Süratla bir dönüşüme gidiyoruz.

"ASKERE HAKARET EDEN VATAN HAİNİDİR"
Askerimize hakarette bulunanlar vatan hainidir. Bunların vatanını sevmek, milletini sevmek gibi bir derdi yok. Açık ve net söylüyorum bunlar asker düşmanıdır. Bunların herhalde tek tek kimler oldukları belli. Bay bay Kemal'in kimi ziyaret ettiği belli. Terörün parlamentodaki uzantılarını ziyaret ediyor. Ana muhalefetin başı acaba buradan ne elde edecek? Ana muhalefetin başındaki zat Demirtaş'ı, Apo'yu kurtarmaktan bahsediyor. Diyarbakır'daki yavrularımızı öldürenler Demirtaş'ın talimatı ile sokaklara dökülüp onları şehit etmedi mi? Meral Hanım da içinde olmak kaydıyla, 6'lı Masa şimdi 7 oldular, bunları nasıl çıkaracaklarının planını yapıyor. Benim milletim gereken hesabı 14 Mayıs'ta soracak.

TSK milletimin emrindedir. Bölgedeki askeri birliklerimiz ilk andan itibaren depremin yaralarını sarmaya başlamıştı. Her rütbedeki askerimiz milleti ile bütünleşti. Askerimizin yaptığı tüm faaliyetler resmi kayıtlarda mevcuttur. Gerçekleri saptıranların tek amacı milli birliğimizi, askere olan güveni sarsmaktır. Aynı şeyi Kızılay için AFAD için de yaptılar. Sizin gözleriniz kör mü? Bay bay Kemal'in gözü kör onu anladık da sizin gözünüz kör mü? Çadırdaki AFAD yazısını görmüyor, AFAD burada yok diyor. Deprem bölgesindeki vatandaşımızın yardımına koşan yarım milyon insanımızın her birine tekrar şükranlarımı sunuyorum.

6'LI MASA TEPKİSİ
Her şeyden önce HDP'ye verilecek her taviz, Kandil'e PKK'ya verilmiş demektir. Aylar önce masanın altında bir 7. ortak var demiştim. Belki birileri onu hiç kaale almadı. Ama 7. ortak tam manasıyla ana muhalefetin başının ziyareti ile ortaya çıkmış oldu. Ziyaret partisinde de değil. Korktu, ürktü, parlamentodaki grup odasında ziyaret etti. Kumar masasındakilerin sadece HDP'ye değil, birbirlerine de bakışı farklı. Meral hanım hani kumar masası, hani noter? Neden geri vitese taktın da geri masaya oturdun? Masadakiler birbirlerine hep yan gözle bakıyor. Ben mi suçluyum, sen mi suçlusun diye. Manavgat'ın belediye başkanı geniş bir katılım yaptılar ve biz artık terör örgütleriyle el ele olanlarla yürümeyiz dediler. Bir milletvekilinin niçin ayrıldığını bizzat kendisi açıkladı. Bunlarla biz bir arada olamayız dedi. İnsanı en çok yoran şey belirsizliktir. 7'li masa hiçbir şey yapmamış olmasına rağmen bitiktir. Karşımızda kaybedenler kulubü gibi bir masa var. Masada seçim kazanan var mı, masada kendi yeteneği ile bir yere gelen var mı? Kimi kasetle geldi, kiminin biz elini tuttuk, bakan yaptık. Koalisyondan bile kötü bir örnek olan bu masa, birbirlerine verdikleri tavizleri demokrasi diye yutturmaya çalışıyor. Kendi aralarında istedikleri kadar dövüşsünler. Şu tabloya bakıp ülke siyaseti adına üzülmemek mümkün değil. Partinin eski sözcüsü bile hanımefendiye inanmıyor olacak ki partisinden istifa ediyor. Bu masanın başını ilk andan beri HDP ve CHP çekiyor. Diğerleri bu masanın yancısı. Saadet'te İslam düşmanlığını gizleme rolü verilmiş. Onlar da bu rolü hevesle yerine getiriyor. PKK'lılar bu masanın kendilerine umut verdiğini söylüyor. FETÖ'cüler devlet kadrolarını işgal etmek için gün sayıyor. Milletim bunların hepsini görüyor. Milletimiz bunların hepsine en güzel dersi 14 Mayıs'ta verecek. Ben milletime şunu hatırlatmak istiyorum. Son dönemde özellik Kandil'den bazı yayınlar veriliyor A Haber'de. Millletim bunu dinlemiştir. 'CHP'yi biz getiriyoruz, 14 Mayıs'ta Erdoğan'dan bu ülkeyi temizleyeceğiz' diyorlar.

MUHARREM İNCE-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ
Fakat bu ara onlara bir şey daha katıldı. Cumhurbaşkanı adayı olan zat da bunlara katıldı. O da bakıyorsunuz aynı şeyleri söylüyor. Türkiye'nin Erdoğan'dan kurtulması lazım diyor. Erdoğan sana ne yaptı? Yazıklar olsun ya. Terör örgütleri ile yan yana olanlarla, sen yan yanasın. Yıllar yılı onlarla oldun, cumhurbaşkanı adayı oldun, sonra seni bir yere koymadılar. Seni yanlarına alacaklar mı almayacaklar mı kapını çaldılar. Buradan acaba sana bir şeyler çıkar mı çıkmaz mı bunun gayreti içindesin. Bay bay Kemal şimdi hepsine bir şeyler dağıtıyor. Bütün bunlara karşı benim milletim hesap sormayacak mı?

100 yıllık cumhuriyeti biz değiştireceğiz, yıkacağız diyorlar. Bay bay Kemal sen kiminle konuştuğunu bize yutturacak mısın? Şu andaki bu partinin başı olan bayan Kandil'de kimler ile el ele kol kola ortada. Bizi izleyen milletim bunlar izlemiyor mu? Bunlara hala yürüyün mü diyecek? Biz terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz. Siyasetteki uzantılarına da milletimiz gereken dersi verecek. Biz AK Parti iktidarı olan dersi, Cudi'de Gabar'da verdik. Biz gereken dersi vererek bunları sindirdik. Aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Terörist başlarıyla meclisteki uzantıları bu terör örgütlerinin uzantısıdır. HDP'yi nereye kim nereye çekiyor? Ana muhalefetin başı bunlarla ortaklık kurarak parlamentoda bunların yerini garanti alma çabasında.

6284 SAYILI KANUN
Bu bir kumar. Bu oyuna gelmemek gerekir. Bu konuda kimin ne dediğine bakmıyoruz. Aile kurumunun korunması bizim önceliğimizdir. Özgürlük adı altında LGBT gibi sapkın akımların topluma empoze edilmesine biz rıza gösteremeyiz. Sapkın akımlarla mücadele edeceğiz. Aileyi korumak hepimizin görevidir. Şiddet meselesi başta olmak üzere kadınlarımızın hakkına, hukukuna, onuruna yönelik hiçbir müdahaleye izin vermeyiz. Ama bu gökkuşağı masasındakiler için hiçbir aile değeri bir şey ifade etmiyor. LGBT adı altında ya da başka isimlerle ya da başka isimlerle bu gökkuşağı masasının kurulmasına izin vermeyeceğiz. Kadınlara dair çok önemli kazanımlar AK Parti sayesinde hayata geçti. Kadınların üniversiteye katılımı yüzde 50'ye çıktı. Kamuda kadın istihdamı yüzde 40'a kadar ulaştı. İstihdamdaki kadın sayısını 10 buçuk milyona yaklaştırdık.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede en kararlı adımları biz attık. Kadınlarımızı hayatın her alanında destekledik, yanlarında olduk. Bundan sonraki süreçte bu ivme ile daha da güçlenerek bu yola devam edecekler. Kadına şiddet ile ilgili bizim verdiğimiz savaş hiçbir dönemde olmamıştır.

GENÇLERE YÖNELİK ADIMLAR
Seçim yaşını 18'e indirdikten sonra, 18'i seçme ve seçilme yaptık. Neden CHP yapamadı bunu? Çünkü biz gençlerimize inanıyorduk. Bunlar ne dediler hatta 'parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacağız?' Bugün de gençlerimize Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu emanet ediyoruz. Bu seçilme yaşları ile ilgili tek sorum var. CHP ne yaptı? Hiç.

850 ampute kardeşimiz kimisi anne baba, kimisi evlatlarını kaybetti. Ortopedik müdahaleler yapıldı, yapılıyor. Ölüm hepimiz için haktır. Onlara karşı devletin başı olarak tüm arkadaşlarımızla beraber görevimiz, onları yalnız bırakmamak.

AKKUYU'NUN AÇILIŞI PUTİN İLE BİRLİKTE YAPILACAK
Bunların hayatı, bu ülkede taş üstüne taş koymamaktır. Bir taraftan Akkuyu'yu görelim derler. Orayı gezerken muhteşem bir eser, Ankara'ya dönünce yapılan ne var ki? diyorlar. Akıncı'da SİHA'da İHA'da ne dediler? Biz gelince durduracağız. Var mı öyle 25 kuruşa simit? Kömür santralleri, Akkuyu enerji santrali bizim için olmazsa olmaz. 27'sinde sadece bir tanesinin açılışını yapıyoruz. Ardından 3 tane daha açılış yapacağız. Adeta enerji depolayacağız. Önümüzdeki 5 senede bunları da  halletmemiz gerekiyor. Dünya enerjide ne sıkıntılar yaşadı. Önce Almanya nükleer santralleri kapama kararı vermişti. Avrupa böyle istiyor diyen Almanya, kısa bir süre sonra nükleer enerjiye döndü. Onlar için kömür çok önemliydi. Kömür kullanmaya başladılar. Biz onların düştüğü duruma düşmeyeceğiz. 27'sinde belki Sayın Putin de bir ihtimal gelecek. Ya da birlikte bir online sistem ile bağlanacağız.

Ülkede demokrasiye samimiyetle sahip çıkan teşkilat AK Parti'dir. Geçtiğimiz günlerde 81 ile aday adaylığı için görüşmeler yapıldı. 14 komisyon aday adaylarını yüz yüze görüşme ile değerlendirmeye tabi tutuyor. Bizzat katılacağım bir görüşme ile son şeklini vereceğiz. Bakan arkadaşlarımız enerjilerini ve birikimlerini milletvekili olarak değerlendirecekler. Her bir bakan arkadaşımız en iyi hizmet edeceği yerden aday olacaktır. AK Parti ben partisi değil, biz partisidir. Önümüzdeki hafta içinde neticeye bağlayacağız, bağladıkça da paylaşacağız.

20 yıldır 2023 seçimlerine hazırlanıyoruz. Geçtiğimiz yılın ekiminde seçim kampanyamızın ilk işaret fişeğini atmıştık. Ancak deprem sebebiyle kampanyamızda değişikliğe gittik. İnsanlarımız yas tutuyor. Böyle bir iklimde kimse vur patlasın, çal oynasın türü bir kampanya yapılamaz, yapmamalıdır. Hem şahsımız hep teşkilat olarak seçim kampanyamızı yüz yüze yürüteceğiz. Milletimize bu süreçte şunu anlatmalıyız. Dünyamız bölgemiz giderek sertleşen bir alana döndü. Krizler ve savaşlarla anılan bir dünyayı tecrübe ediyoruz.

Bir, biz ülkemizi savaşa sokmayacağız. İki,  aile kurumunu güçlü tutacağız. Üç, Ağırlıklı Suriye'den olmak üzere göç konusunda daha hassas davranacağız. Göçmenleri de birilerine yedirmeyeceğiz. Biz olmasaydık Batı kulübü Türkiye'yi savaş alanına çekerdi.

Kendi logosu ile seçime girme arzusu içinde olan partilerimiz var. Buradan ne alırlarsa, geleceğe de onunla yürüme durumları olacak. Temennimiz odur ki seçimden sonra bunları ele alacağız. Şu an çok erken.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler