Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Karadeniz gazı Mart sonunda evlerde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Karadeniz gazı Mart sonunda evlerde

'Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bugün sizlerle şehrimiz, ekonomimiz, maden sektörümüz açısından çok önemli açılış töreni vesilesiyle bir aradayız. Söğüt Altın Madeni'nin tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Maden sahasında yapılan çalışmalar neticesinde 109 ton altın kaynağıyla 60 ton altın rezervi tespit edildi. Bir başka ifadeyle 3,5 milyon Ons kaynağı altının bir an önce Türk ekonomisine kazandırılması için çalışmaları hızlandırdık. Maden sahasındaki faaliyetler 3 faz olarak 500 milyon dolara ulaşacak şekilde planlandı. 70 milyon Dolar yatırım gerçekleştirilerek projenin ilk kısmı tamamlandı. Tesis ilk altın dökümünü yapacak şekilde hazır hale getirildi. Kalan iki fazın yatırımlarını 3 yıl içinde neticelendirmeyi planlıyoruz. Yıllık üretim miktarını 6,5 tona yükselteceğiz. 

Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden birisi olacaktır. Yaklaşık 1000 kardeşimiz istihdam ediliyor. İlerleyen dönemlerde bu sayının 1300'ü bulmasını bekliyoruz.

1 MİLYON 252 BİN TON ALTIN ÇIKARILACAK
Bilecik'in Söğüt ilçesinde Gübretaş'a ait maden sahasında 3.5 milyon onsluk altın varlığı 2020'nin son çeyreğinde tespit edilmişti. Tarım Kredi Kooperatifi iştiraklerinden Gübretaş’a ait maden sahasında 109 ton altın rezervi söz konusu olurken, yaklaşık 6.5 milyar dolar değerinde. 2 yıl madenin çıkarılması için hazır hale getirilmesi için çalışmalar yürütülürken, çalışmalar tamamlandı. İlk etapta yüzde 82’lik çıkarılmaya hazır olan rezervde, ilk etapta 1 milyon 252 bin ton altın çıkarılacak.

TÜRKİYE’DEKİ ALTININ YÜZE 15’İNİN BURADAN SAĞLANACAK
Türkiye'nin en büyük altın keşiflerinden biri olan 6.5 milyar dolar değerindeki, 109 ton altın rezervinin işleneceği maden tesisi bugün açıldı. Madenden, yılda 6-7 ton altın üretimi hedefleniyor. İlk etapta yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği tesis Türkiye'de yılda 42 ton altın üretimi yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda yıllık üretime yüzde 15'lik bir katkı sağlayacak.

KARADENİZ GAZI MART SONUNDA EVLERDE
Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler