CHP'li Ahmet Kaya kamuda çalışan mühendisler için maaş iyileştirmesi istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kamuda çalışan mühendislerin yoksulluk sınırı altında maaş alarak geçim sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çekerek, kamu mühendislerinin maaşlarında iyileştirme yapılması çağrısında bulundu.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya konuşmasında şunları söyledi:

AKP, MÜHENDİSLERİ DAHİ EKMEĞE MUHTAÇ HALE GETİRDİ

“Ey AKP hükümeti, adaletsiz, kötü yönetiminizle cennet ülkemizi öyle bir hâle getirdiniz, dengeleri ve düzeni öyle bir bozdunuz ki geçim sıkıntısı çekmeyen yok gibi. Bu ülkenin mühendislerini dahi ekmeğe muhtaç hâle getirdiniz.” 

TEKNİK HİZMETLER SINIFININ EN ÜSTÜNDE, YOKSULLUK SINIRININ ALTINDALAR

“Bugün kamuda teknik hizmetler sınıfının en üst noktasında görev yapan, ülkemizin gelişiminde büyük katkısı olan mühendislerimiz yoksulluk sınırının altındaki maaşlarla yaşamlarını sürdürmeye, ev geçindirmeye çalışıyorlar. Bugün Türkiye'de kamuda çalışan mühendislerimiz büyük sıkıntı içindedirler.”

KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİSLERİN MAAŞLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

“Kamuda çalışan mühendislerimiz ‘teknik iyileştirme’ adı altında diğer mesleklere verilen teşvik ödemelerinden yararlanmak istiyorlar, aldıkları büyük sorumluluğun karşılığında risk ve sorumluluk tazminatı almak istiyorlar, denkleri olan meslekler göz önünde bulundurularak ek ödemelerinin ve aylıklarının arttırılmasını talep ediyorlar. Mühendislerimizin bu haklı talepleri yerine getirilmeli, hakları verilmeli ve maaşları mutlaka iyileştirilmelidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem