CHP’li Ahmet Kaya Kahramanmaraş’ta deprem hafriyat alanını görüntüledi

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat ilçesinde enkaz kaldırma çalışmalarını takip ederek, depremzede vatandaşların taleplerini dinledi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Kahramanmaraş'ta enkaz hafriyatlarının döküldüğü alanı görüntüleyerek enkazların gelişigüzel döküldüğüne ve insanların evine ait hiçbir eşyasını bulma şansının olmadığına dikkat çekti.

DEPREMZEDE VATANDAŞ, “HANGİ BİNANIN ENKAZI NEREYE DÖKÜLDÜ BELLİ DEĞİL” 

Depremde Köker Sitesinde enkazdan sağ kurtulan ve yakınlarını kaybeden vatandaş, bir miktar ziynet eşyasının bulunduğunu ve yıkıntıların içinde onu aradığını vekil Kaya’ya anlatarak, “Hangi binanın enkazının nereye gittiği belli değil. Bir yanı Karaziyaret’e götürüyor, bir yanı başka bir yere götürüyor. İsimleri yazarak yıktık diyorlar, yalan söylüyorlar. Soruyoruz, apartmanın adını dahi bilen yok. Hangi kamyonun nereye gittiğini bilen yok. Burada eşyanı aldın aldın, alamazsan bir daha alma şansın yok” dedi.

CHP’li  Ahmet Kaya Kahramanmaraş’ta deprem hafriyat alanını görüntüledi

HAFRİYAT KAMYONLARI TAKİP EDEREK ENKAZIN İZİNİ SÜRDÜ

Hafriyat taşıyan kamyonları takip ederek enkaz dökülen alana ulaşan Kaya, enkaz kaldırma çalışmalarındaki plansızlığa dikkat çekerek, “Yıkılan binaların enkazlarından çıkan hafriyatlar kamyonlara yüklenerek döküm sahasına götürülüyor. Hafriyatların nereye döküldüğünü yetkililere sorduk, bilmiyoruz dediler. Kamyonları takip ederek hafriyat döküm alanına ulaştık. Karşılaştığımız manzara gerçekten vatandaşların anlattıklarını doğrular nitelikteydi. Hangi biranın enkazı nereye dökülüyor belli değil. Hiçbir planlama yok. Gelişigüzel bir çalışma yapılıyor. Hafriyatların hepsi birbirine karışıyor.” dedi. 

CHP’li  Ahmet Kaya Kahramanmaraş’ta deprem hafriyat alanını görüntüledi

İNSANLAR ELLERİYLE KAZARAK EŞYALARINI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

“Bir sürü canımız gitti, Allah rahmet eylesin ama geride kalanlar bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyorlar. Ve o insanlar evlerinden geriye kalan o enkazların içindeki yaşanmışlıklarını, anılarını, ziynet eşyalarını, hatta bazısı vücut bütünlüğü bozulan yakınlarının cesetlerini bulmaya çalışıyor. İnsanlar elleriyle enkazları eşeleyip oradan ziynet eşyalarını bulmaya çalışıyor. Böyle bir garabet olamaz.”

İLK GÜNDEN BERİ PLANSIZ ÇALIŞILDI

“En başından beri biz dedik ki, bu enkazlar belli alanlara dökülsün. Hangi binanın enkazı neresidir belirlensin. Vatandaş evine ait bir eşyayı bulabilsin. Bazı illerde sanıyorum bu yapılmış. Ama Kahramanmaraş’ta hangi binanın enkazı nereye dökülüyor belirsiz. O kadar plansız çalışıldı ki ilk günden beri. Yıkıntılardan çıkan malzemeler bir alana dökülüyor ve maalesef birbirine karışıp gidiyor. Hiç kimsenin evine ait bir eşyasını bulabilme şansı yok.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler