CHP’de Genel merkez Trabzon için kararını verdi! İstifa sonrası flaş gelişme!

CHP Genel Merkezi Trabzon il Başkanlığı için kararını verdi.

CHP’de Genel merkez Trabzon için kararını verdi! İstifa sonrası flaş gelişme!

Haber61 - Haber Servisi -

CHP Trabzon İl başkanı Ömer Hacısalihoğlu dün istifasını genel merkeze sunmuştu.

Hacısalihoğlu “Bugün itibariyle il başkanlığı görevimden Milletvekilliği adaylığı için istifa ediyorum. Geçen süreçte partimiz adına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. 2023 seçimlerinde halkın partisini iktidar yapmak için herkesi Altıok’un şemsiyesi altına davet ediyorum.” İfadelerini kullanarak istifasını açıklamıştı.

Hacısalihoğlu ayrıca Haber61’e yaptığı açıklamada ise  "Bu iş buralara kadar getirdi bizi. Genel merkezle görüşerek bu kararı aldım. 2023 bir değişim seçimi olacak. Değişim için adayım. Takdir genel merkezindir." ifadelerini kullanmıştı.

Hacısalihoğlu’ndan boşalacak İl başkanlığı için kimin görevlendirileceği ise merak konusu olmuştu.

CHP Genel merkezi sadece Trabzon değil aynı durumdaki tüm il başkanlıkları için kararını verdi.

Milletvekiliği için istifa eden il başkanlarının yeni bir il başkanı atanana kadar görevde kalmaları istendi.

Aynı şekilde Trabzon İl başkanlığına gönderilen yazıda da Hacısalihoğlu’nun yeni bir il başkanı atanana kadar görevinde kalması istendi.

Kararın, Yaşanacak süreç sonrasında milletvekili kararı verilmemesi halinde Hacısalihoğlu’nun il başkanlığına devam edebilmesinin de önünün açılması anlamına geldiği şeklinde yorumlandı.

Ömer hacısalihoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber