CHP Trabzon Milletvekili aday adayı Emre Şahin Köroğlu: “İnşallah iktidara geleceğimize inanıyorum” 

CHP Trabzon Milletvekili aday adayı Emre Şahin Köroğlu Haber61’e konuştu.

CHP Trabzon Milletvekili aday adayı Emre Şahin Köroğlu, CHP Aday adayı tanıtım toplantısı sonrasında Haber61’e konuştu. 

İktidara geleceklerine inandığını söyleyen Köroğlu şunları söyledi;

“Burası çok güzel geçti. Önceki dönemlere göre milletvekili aday adayı sayımızda bir rekor var. Bu ilginin olması ülke adına biraz düşündürücü ama partimiz adına da çok güzel. Trabzon biraz daha zor bir coğrafya. İnsanımız biraz sinirli ama mert. Özellikle partinin gençleri olarak bizlere nezaket gösteriyorlar. Genel olarak toplumda bize karşı bir ilgili ve alaka var. Vatandaş artık sorunlarını iktidar partisine değil bize anlatmaya başladılar. Bu da çözüm merkezi olarak bize gördükleri anlamına geliyor. Bu da iktidara talip olduğumuzu gösterir. İnşallah iktidara geleceğimize inanıyorum. 

CHP Trabzon Milletvekili aday adayı Emre Şahin Köroğlu: “İnşallah iktidara geleceğimize inanıyorum” 

Projeler var ama projelere başlamak için halkın problemlerini çözmek gerekir. Bizde bir dosya hazırladık. Trabzon genelinde ve Türkiye genelinde imar kanunu ile ilgili bazı sıkıntılar var. 18 maddesi var. Bu madde uyarınca kurumlar arazinin yüzde 45’ini parselasyon ile ortaklık payı altında bedelsiz kamulaştırıyor. Trabzon’da madde 18’den mağdur olan çok fazla vatandaş var. Anayasada insanların yurt ve mülk edinme hakları vardır. Bana sorarsanız madde 18’in bu haklara aykırı olduğunu düşünüyorum. Ortaklık payı adı altında yüzde 45’e kadar insanların yerlerinin bedelsiz istimlak edilmesi insanların hakkının gasp edilmesi düşüncesini bende yaratıyor. Bunu değiştireceğimizi her mecrada söylemeye çalışıyorum. 

Türkiye’nin en büyük kaynaklarından biri tütün. Kapatılmadan önce Türkiye’de 600 bin ailenin üzerinde tütün yetiştiricisi vardı.  Bunun 97 binden fazlası Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’daydı. Trabzon’da çok sayıda Tekel binamız ve istihdam edilen 2 binden fazla insan vardı. Biz bunları kapatarak Tütün üretimimizi azalttık. Tekelleri kapatarak istihdamı sonlandırdık. Bunları Türkiye genelinde tekrar canlandırıp, kağıt fabrikaları ile destekleyip, hem istihdam yaratıp, hem de insanların refaha ererek hareket etmesini sağlamak istiyoruz. Bunlar için projeler ürettik.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler