CHP Ortahisar İlçe Başkanı Oyman’dan su zammı önerisi! “Trabzon suskunluklarına anlam veremiyoruz”

Trabzon'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon’da su zammı tarifesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Oyman’dan su zammı önerisi! “Trabzon suskunluklarına anlam veremiyoruz”

Öneride bulunan Oyman, “Enflasyon oranına göre tarife değişikliğinden vazgeçen belediyeler mevcutken bu uygulamadan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin de vazgeçmesini öneriyoruz.” Dedi.

Fatih Suat Oyman şu ifadelere yer verdi;

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 Mayıs ayında karar aldığı zammı otomatiğe bağlayan su tarifesine karşı uygulamanın son verilmesi için verilen önerge son TİSKİ Genel Kurulunda reddedilmişti.

Son yerel seçimden bu yana tarife tablosuna baktığımızda Türkiye’nin ekonomik tablosunu görebilirsiniz. Göreve geldiklerinden bu yana su tarifesinde toplamda %288, 2021 Kasım ile 2022 Kasım arasında 1 yılda %69, Enflasyon oranına göre ise 6 ayda otomatik olarak %22’lik zam vatandaşın cebine yansıdı.

Gıda ürünleri başta olmak üzere tüketim malzemelerinin satış fiyatlarının sürekli artış gösterdiği dönemde vatandaşa Trabzon’da her ay farklı bir su tarifesiyle karşı karşıya bırakmanın en güzel tarifi zammın suyunu çıkarmak olur. 

Su hayattır, ülkemizde ise hayatın gündemi zamdan ibaret olmuştur. CHP’li belediyelerde indirim isteyen AK Partili meclis üyelerinin Trabzon’daki suskunluklarına anlam veremiyoruz.

Enflasyon oranına göre tarife değişikliğinden vazgeçen belediyeler mevcutken bu uygulamadan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin de vazgeçmesini öneriyoruz. Trabzonlu bakanların ise İstanbul’u takip edeceklerine kendi memleketlerindeki durumu takip etmelerini tavsiye ediyoruz.”

CHP İlçe Başkanı Oyman’dan su zammı önerisi! “Trabzon suskunluklarına anlam veremiyoruz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber