CHP'li Meclis üyesinden ramazan kolisi tepkisi! "Oruç değil fiyatlar bunaltacak

CHP Ortahisar Meclis Üyesi Oktay Söğüt sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım ile Ramazan kolisi fiyatına tepki gösterdi. 

CHP'li Meclis üyesinden ramazan kolisi tepkisi! "Oruç değil fiyatlar bunaltacak

Ramazan kolisine gelen yüzde yüzlük zammaCHP’Lİ Meclis Üyesinden  tepki gösteren CHP Ortahisar Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Trabzon’da bir zincir marketinin 2022 yılı ramazan kolisi fiyatı ile 2023 yılı ramazan kolisi fiyatını karşılaştırarak sosyal medya hesabından “Oruç değil, fiyatlar bunaltacak” ifadesini kullandı.

Söğüt yapmış olduğu paylaşımda,” Ramazana sayılı günler kala, erzak kolileri satışa sunulmaya başladı. Fakat gelin görün ki; erzak kolilerinin fiyatı geçen yıla göre yüzde yüz zamlı. Örnek vermek gerekirse, bir zincir marketin geçen yıl 114,90 lira olan küçük erzak kolisi (içerisindeki ürünler ve miktarı aynı) bu yıl 234,90 lira.“ dedi. 

CHP Meclis üyesinden ramazan kolisi tepkisi!

MUTFAKTAKİ YANGIN BÜYÜYECEK
CHP’li Oktay Söğüt, vatandaşın hemen her gün yeni bir zamla karşılaştığını belirterek, ”Ramazan erzak kolilerinin fiyatı, gerçek enflasyon rakamlarını da ortaya koymuş durumda. TÜİK’in Şubat ayı verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 55,18.  Ramazan erzak paketlerindeki artış ise yüzde yüzün üzerinde. Kısacası vatandaşın mutfağındaki gerçek fiyat artışı, resmi verilerin tam iki katı. Ramazan ayıyla birlikte fiyatların biraz daha artacağını düşünürsek, mutfaktaki yangın büyüyecek, sabit ve dar gelirli aileler için Ramazan ayı zor geçecek. Ramazanda oruç değil ama fiyatlar bunaltacak.” ifadelerini kullandı. 

CHP Meclis üyesinden ramazan kolisi tepkisi!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber