Chery 3 ayrı modelini Trabzon’da tanıttı

Chery’in 3 ayrı modeli Trabzon’da Adnan Otomotiv tarafından basına ve kamuoyuna tanıtıldı.

Chery 3 ayrı modelini Trabzon’da tanıttı

Haber61 - Haber - Trabzon’da Chery rüzgarı esti. Adnan Otomotiv tarafından Ortahisar ilçesinde bulunan Çimenli Mahallesi Rize caddesi’ndeki merkezinde yapılan lansmanda Chery’in 3 ayrı modeli tanıtıldı.

WhatsApp Image 2023-03-28 at 11.12.26 (4)

Satış müdürü Mustafa Atasoy lansmanda yaptığı açıklamada çok talep olduğunu belirterek “Sokaklarda ve yollarda bu araçların dikkat çektiğini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-03-28 at 11.12.26 (3)

Atasoy şu ifadeleri kullandı:
"Chery 2023 yılında Türkiye'de otomotiv sektöründe ben de varım diyor. 3 ayrı modelimiz geldi. Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro şeklinde 3 ayrı modelimiz var. Otonom güvenlik ve elektronik sistemler oldukça donanımlı seviyede araçlarımızda. Teknoloji ve konfor anlamında çok iyi. 2023 yılında Türkiye'de satışa başlamış bulunmaktayız. Tüm müşterilerimizi showrooma bekliyoruz."

WhatsApp Image 2023-03-28 at 11.20.55
"Fiyat aralığı 810 bin TL'den başlıyor. 1 milyon 150 bin TL'ye kadar çıkıyor. Fiyat performans açısından oldukça iddialı. 21 Mart'taki lansmandan sonra epey bir yoğunluk oldu. İlerleyen dönemlerde daha da çok araç gelecek. Dolayısıyla üretimden yana bir sorun yok. Birçok müşterimize araçlarını en kısa sürede teslim edeceğiz. Sokaklarda ve yollarda bu araçların dikkat çektiğini göreceğiz."

WhatsApp Image 2023-03-28 at 11.12.25 (2)

"İlk günden beri bizde heyecan vardı. Lansmanda heyecan ikiye katlandı. Gayet güzel izlenimler aldık. Çok da talep oldu."
"Benzinli motorlar. 3 modelimiz de 1.6 turbo, otomatik vites. Motor dizaynı ve tasarımı günümüz teknolojisine uygun. Oldukça rahat ve güvenlikli sürüş imkanı var. Bu yönde çok iyi araçlar olduğunu söyleyebilirim. Türkiye şartlarında baktığımızda geniş araçlar tercih ediliyor. Chery de tam bunun için biçilmiş kaftan. Türkiye'de beygir ve performans gücü olarak oldukça iyi araçlar."

WhatsApp Image 2023-03-28 at 11.12.26

Chery Omoda 5, özellikleriyle neler sunuyor?

Yeni Chery Omoda 5, markanın diğer modellerinin aksine daha sportif çizgilere sahip. Ön bölümde ince gündüz LED'leri ve ana farlardan oluşan bölünmüş far tasarımı dikkat çekiyor. Ayrıca bu alanı domine eden tek parça elmas ızgara da ilk göze çarpan detaylar arasında yer alıyor.
Omeda5
Omoda 5'in tasarımına profilden baktığımızda, yüksek omuz çizgisi ve geriye doğru eğimli tavanın oluşturduğu dinamik bir görüntü karşımıza çıkıyor. Ayrıca kompakt modelin üst versiyonlarında 18 inç jantlar, marşpiyel ve tavanda turuncu detaylar karşımıza çıkıyor. Omoda 5'in arka bölümünde ise spoyler, boydan boya uzanan stop lambaları ve krom süslemelere sahip sahte egzoz çıkışlarına ev sahipliği yapan arka difüzör bulunuyor.

Yeni Chery Omoda 5, C-SUV sınıfında yer alan bir otomobil. Söz konusu model, 4400 mm uzunluğa, 1830 mm genişliğe, 1585 mm yüksekliğe ve 2630 mm aks mesafesine sahip. Bu da onu pazardaki rakiplerinden biri olan Honda HR-V'den 6 cm daha uzun ve 4 cm daha geniş bir otomobil yapıyor. Söz konusu modelin versiyona göre 292 ila 360 litre aralığında bir bagaj hacmi sunduğu da gelen bilgiler arasında.

Omeda5-2
 Tam Boyutta GörOmoda 5'in iç mekânı da oldukça şık bir görünüme sahip. Çok fonksiyonlu altı düz direksiyon simidinin ardında bitişik yerleşime sahip 10.25'er inçlik dijital gösterge ve multimedya ekranları karşımıza çıkıyor. Konsol ve kapı içleri gibi pek çok bölümü ambiyans aydınlatması ile renklendirilen modelde ince havalandırma menfezleri ve dokunmaya duyarlı tuşlar dikkat çekiyor. Bunun dışında sportif ön koltuklar da kompakt SUV'un dikkat çeken özellikleri arasında.
Çinli SUV'un kaputu altında 1.6 litre dört silindirli turbo benzinli motor bulunuyor. 7 ileri DCT şanzıman vasıtasıyla ön tekerleklere güç veren motor, 183 hp maksimum güç ve 5500 d/d'da 275 Nm maksimum tork üretiyor.

T1X platformu üzerine inşa edilen Chery Omoda 5'in geçtiğimiz aylarda Euro NCAP'ten 5 yıldız aldığını da hatırlatalım. Omoda 5'in standart özellikleri arasında ön-arka koltuk emniyet kemeri hatırlatıcı, otomatik acil durum freni, sürücü yorgunluk algılama sistemi, şerit destek sistemi ve hız yardımcısı gibi güvenlik teknolojilerinin sunulmasının bu başarıda önemli rol oynadığını söyleyebiliriz.

Chery Omoda 5 donanım opsiyonları
Cherry Omoda 5, Türkiye'de üç farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulacak. Bunlar şöyle:

Comfort paket

·         Ön, yan ve perde hava yastıkları

·         Otomatik far ve silecek

·         20.5 inç LCD ekran

·         Anahtarsız giriş ve çalıştırma

·         Geri görüş kamerası

·         Otomatik klima

·         Hız sabitleyici

·         17 inç alüminyum jant

·         Ambiyans aydınlatma (64 renk)

Luxury paket

·         360 derece görüş sistemi

·         Açılabilir cam tavan

·         Otomatik bagaj kapağı

·         Elektrikli sürücü koltuğu (6 Yönlü)

·         Isıtmalı ön koltuklar

·         Çift bölgeli ön klima

·         Gelişmiş güvenlik paketi

·         18 inç alüminyum jant

·         Deri koltuklar

Excellent paket

·         Elektrikli yolcu koltuğu

·         Ön koltuk havalandırma

·         Orta hava yastığı

·         Akıllı sesli komut sistemi

·         SONY ses sitemi

·         Model ışık imzası

Chery Tiggo 7 Pro, özellikleriyle neler sunuyor?

T1X platformu üzerine inşa edilen yeni Chery Tiggo 7 Pro; 4500 mm uzunluğa, 1842 mm genişliğe, 1746 mm yüksekliğe ve 2670 mm aks mesafesine sahip. SUV'nin yerden yüksekliği ise 210 mm olarak ölçülüyor. Otomobilin ön bölümünde krom detaylarla bezeli altıgen panjur ve onu çevreleyen ince LED aydınlatmalar dikkat çekiyor.

Tiggo7

Profilden bakıldığında siyah plastik eklentilerle SUV karakterini ortaya koyan Chery Tiggo 7 Pro'nun siyah renkte tercih edilebilen yan ayna kapakları ve sütunları da bu görünüme uyum sağlıyor. Versiyona göre tasarımı değişen 18 inç alaşımlı jantlar, tavan rayları, yüzgeç anten, spoyler, 3 boyutlu görünüm sunan LED stoplar ve krom egzoz çıkışları da Tiggo 7 Pro'nun dikkat çeken tasarım detayları arasında yer alıyor.

Tiggo7-2

Chery Tiggo 7 Pro'nun iç mekânında Omoda 5'teki gibi bitişik ekran tasarımına yer verilmemiş. Bunun yerine, konsola gömülü 12 inçlik LCD dijital gösterge paneli ve merkeze tutturulmuş tablet ekran şeklinde bir multimedya ekranı karşımıza çıkıyor. Üstelik alt tarafta da klima ve koltuk ısıtma gibi kontroller için görevlendirilen 8 inçlik LCD dokunmatik ekran daha mevcut.

Chery Tiggo 7 Pro fiyatı ve özellikleri

5 kişilik yaşam alanı oldukça ferah olan Tiggo 7 Pro, 475 litre bagaj hacmi sunuyor. Söz konusu alan, arka koltukların katlanmasıyla 1500 litreye kadar ulaşıyor. Büyük panoramik cam tavan da iç mekândaki ferahlığı destekliyor. Elektrikli bagaj kapağı, 6 hava yastığı, lastik basıncı izleme sistemi ve dört yönlü ayarlanabilir direksiyon simidi gibi özellikler de Tiggo 7 Pro'da karşımıza çıkan donanımlardan.

Chery Tiggo 7 Pro, Türkiye'de 183 hp güç ve 275 Nm tork üreten 1.6 litre turbo dört silindirli benzinli motorla satılacak. 7 ileri DCT ile kombine edilen motorun yakıt tüketimi 8.6 lt/100 km olarak açıklanmış durumda. Bu kombinasyonla Tiggo 7 Pro'nun 0-100 km/s hızlanması 9,2 saniye sürüyor.

Chery Tiggo 8 Pro, özellikleriyle neler sunuyor?
 4722 mm uzunluğa, 1860 mm genişliğe, 1745 mm yüksekliğe ve 2710 mm aks mesafesine sahip Tiggo 8 Pro'nun dış tasarımında Full LED farlar, krom çıtalar ve 18 inç çift renkli alüminyum alaşımlı jantlar dikkat çekiyor. İç mekânda ise deri kaplamalı koltuklar, yumuşak deri ve plastik yüzeyler ve parlak siyah orta konsol ile oldukça lüks bir görüntü mevcut. Ayrıca dijital gösterge ve multimedya ekranlarının yanı sıra klima kontrollerinin yapıldığı bir ekran daha mevcut.

Tiggo8

Chery Tiggo 8 Pro, diğer iki model gibi markanın T1X platformu üzerine yükseliyor. Kaputun altında da 1.6 litre turbo dört silindirli benzinli motor bulunuyor. 1598 cc hacme sahip olan motor, 183 hp güç ve 275 Nm tork üretiyor. Söz konusu motor, 7 ileri DCT şanzıman vasıtasıyla ön tekerleklere güç veriyor. 

Güvenlik donanımlarıyla öne çıkan Tiggo 8 Pro'da tam olarak 12 ADAS (Gelişmiş Sürücü Asistan Sistemi) görev yapıyor. Uyarlanabilir Hız Sabitleme (ACC), Arka Çapraz Trafik Uyarısı (RCTA) ve Önden Çarpışma Uyarısı (FCW) gibi işlevler, kullanıcılar için çok yönlü bir akıllı güvenlik koruma çemberi oluşturmak üzere her türlü hava koşuluna yönelik sürüş senaryolarını kapsıyor.

Tiggo8-2

 Tam Boyutta GörTiggo 8 Pro geri manevra yaparken, RCTA sistemi sürücünün her iki yanı olmak üzere aracın arkasındaki alanı algılamasına yardımcı oluyor ve sürücüyü dikiz aynasının kör noktasındaki araçlar/yayalar ve engeller konusunda bilgilendiriyor. Olası bir çarpışma riskinde RCTA sistemi alarm sesi çıkarırken, BMS uyarı simgesi ile kullanıcıyı uyarıyor. Kör nokta algılama sistemi ise radar sensörleri aracılığıyla aracın arka alanındaki kör noktayı izleyerek gerektiğinde ayna üzerinden sürücüye uyarıda bulunuyor.

Chery Tiggo 8 Pro ayrıca kapı açma uyarısı (DOW) sistemi ile donatılarak yollara çıkıyor. Bu sistem, arka radarın aracın kör noktalarındaki hareketli hedefi gerçek zamanlı olarak izliyor. Park halindeyken kapı açıldığında yaklaşmakta olan bir araç nedeniyle çarpışma riski tespit eden sistem bir uyarı tetikliyor. Uyarı, dikiz aynasından gelen ışık sinyali ile veriliyor.

Önden çarpışma uyarı (FCW) sistemi ve otonom acil fren (AEB) işlevi de öndeki araca çarpma riski olup olmadığını belirleyerek sürücüye çeşitli şekillerde uyarılar gönderiyor ve bir çarpışmayı önlemek veya bir çarpışmanın olası etkilerini hafifletmek için gerektiğinde frenleri aktif olarak uyguluyor. Arkadan Çarpışma Uyarısı (RCW) da düşük hızda ilerlerken veya kırmızı ışıkta beklerken arkadan bir aracın yüksek hızla yaklaşması halinde erken uyarı emniyet kemerleri gibi pasif güvenlik önemlerini devreye sokuyor.

Tiggo8-3

Tam Boyutta GörTiggo 8 Pro, Uyarlanabilir hız sabitleme (ACC) işlevi ile aracı otomatik olarak öndeki aracı takip edecek ve durdurup yeniden harekete geçirecek şekilde kontrol edebiliyor. Bu arada, şeritten çıkma uyarısı (LDW) ve şeritte kalma yardımcısı (LKA) işlevleri birlikte çalışarak, aracı mevcut şeritte tutmak üzere sürücüyü destekliyor. Tiggo 8 Pro’da kullanıma sunulan ACC işlevi 0-180 km/s hız aralığında çalışıyor. Düşük hızlarda trafik sıkışıklığı asistanı (TJA) işlevi ve yüksek hızlarda sürüş yardımcısı (ICA) işlevi de sürücüyü destekliyor.

Tiggo 8 Pro, Akıllı hız sınırı bilgisi (ISLI) ve Akıllı far kontrolü (IHC) gibi akıllı teknoloji işlevlerini de bünyesinde barındırıyor. ISLI, mevcut araç hızı, hız sınırını aşması halinde sürücüyü uyarıyor. IHC ise farları dış ortam ışığına bağlı olarak otomatik olarak yönetiyor ve gece sürüşlerinde veya tünellerde uzun ile kısa huzme arasında geçiş yapıyor.

Chery Tiggo 8 Pro donanım opsiyonları
Cherry Tiggo 8 Pro, Türkiye'de iki farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulacak. Bunlar şöyle:Luxury paket

·         Ön, yan ve perde hava yastıkları

·         Anahtarsız giriş ve çalıştırma

·         360 derece görüş sistemi

·         Otomatik bagaj kapağı

·         Isıtmalı ön koltuklar

·         Elektrikli sürücü koltuğu (6 Yönlü)

·         Açılır panoramik cam tavan

·         Hız sabitleyici

·         Kör nokta uyarı sistemi

·         360 derece görüş sistemi

·         12.3 inç dijital gösterge paneli

·         12.3 inç multimedya ünitesi

·         8 inç klima kontrol ekranı

·         Kablosuz şarj

·         18 inç alüminyum jant

·         Deri koltuklar

·         Model ışık imzası

·         Deri koltuklar

·         Ambiyans aydınlatma (7 renk)

Excellent paket

·         Gelişmiş güvenlik sistemi

·         Hafızalı sürücü koltuğu

·         Elektrikli ön yolcu koltuğu

·         Ön koltuk havalandırma

·         Akıllı sesli komut sistemi

·         8 hoparlör

·         Karartmalı iç ayna

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber