Çebi engelli ve ailelerini yalnız bırakmadı

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi Dünya Engelliler Günü’nde Toklu ve Fatih mahallelerinde engelli ailelerine ziyarette bulunarak hal hatır sordu, engeliler ile ailelerinin istek ve taleplerini dinledi.

Çebi engelli ve ailelerini yalnız bırakmadı

HEPİMİZE SORUMLULUK DÜŞÜYOR
Engelliliğin sosyal hayatı kısıtlayan bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olduğunu söyleyen Çebi, “İnsana verilen değer toplumların gelişmişlik düzeyleri ile doğru orantılı olup, engelli kardeşlerimizin her türlü imkânlardan özgürce ve rahatça yararlanabilmeleri bu değerin en büyük göstergesidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir. 

YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRELİM
Fiziki engeller değil, kalplerdeki engeller sorun teşkil etmektedir. O nedenle toplum olarak engelli kardeşlerimize karşı gösterdiğimiz sevgide, sınırların ötesine geçelim. Tüm benliğimizle onlara her konuda yardımcı ve destek olalım, yalnız olmadıklarını hissettirelim.

HASSAS DAVRANMALIYIZ
Unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayı, aşılan her engel de yarınlarımız için bir umut ışığıdır. Engellilerimize hassas davranmak, onları incitmemeye çalışmak ve onlarla bütünleşmek medeni toplum olmanın gereklerindendir.” dedi.

Çebi engelli ve ailelerini yalnız bırakmadı

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ
İlçe Başkanı Çebi, şunları söyledi: “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, anlayışıyla hareket eden ve insanı “Yaratılmışların en şereflisi” olarak gören bir medeniyet tasavvuru, yönetim anlayışı ve köklü geleneğin mensupları olarak her konuda engelli kardeşlerimizin hizmetinde olmaya, onları mutlu ve memnun etmeye, onları hayatın her sahasına dahil edip yaşamlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz. 

BİRÇOK İMKÂNLAR TANINIYOR
Devletimiz, engelli bireylere ve ailelerine eğitimden sağlığa, ulaşımdan belediye hizmetlerine, istihdamdan sosyal yardımlara, sosyal güvenlik hizmetine kadar çok geniş bir alanda çeşitli haklar sağlamaktadır. Yapılan köklü değişiklikler, sosyal destekler ve teşviklerle artan hizmet çeşitliliği, engelli kardeşlerimizin hayatın her alanına etkin katılımını kolaylaştırmakta, toplumla bütünleşmelerini sağlamaktadır.

HUZUR VE MUTLULUKLAR DİLİYORUM
Bizler de engelli kardeşlerimizle ilgili üzerimize düşen görevi büyük bir titizlikle ve var gücümüzle sürdüreceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını temenni ediyor; engelli kardeşlerimize başarı, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset