Boyalı saçlarınıza bakım yapmanın doğru yolu

Saçlarınızı sürekli boyatıyorsanız ve en moda saç trendlerini takip ediyorsanız saç sağlığınızı korumak için ekstra dikkatli olmanız gerekir.

Boyalı saçlarınıza bakım yapmanın doğru yolu

Saçları sürekli boyatmak saçların doğal nem dengesinin bozulmasına sebep olur. Bu sebeple saçlarınız mat ve cansız görünür. Saçlarınızı boyatmaktan vazgeçmiyorsanız boyalı saçlara özel olan bakım rutinlerini uygulamanız gerekir. Boyalı saçlarınıza bakım yapmanın en doğru yolunu okurlar için araştırdık. Son yıllarda saçları boyatmak trend haline geldi. Her yıl farklı bir saç renginin moda olması ile her kadın saç renginde değişiklik yapmayı tercih ediyor. Saçlarınızı farklı renklere boyatmak çok güzel olabilir. Ancak saçlarını sürekli boyaların saç sağlığı bir süre sonra bozulabiliyor.

Her şeyden önce, saç rengindeki kimyasalların sertliği yıllar içinde önemli ölçüde azalmış olsa da günün sonunda bunun hala bir kimyasal işlem olduğunu anlamak önemlidir.

Bugün piyasada çok çeşitli geçici boyalar, kalıcı boyalar, yarı kalıcı boyalar, ön açıcılar ve amonyaksız kalıcı boyalar bulunur. Bu ürünlerin her birinin renk verme süresini ve saçı nasıl etkileyeceğini anlamak ve bilmek önemlidir. Bu sebeple saçlarınızı her zaman profesyonel birine boyatmanız gerekir. Her rengin farklı bir bakım ve tedavisi vardır. Her türlü renk durumunda, iyi bir şampuan, saç kremi, saç maskesi ve durulanmayan saç kremleri olmazsa olmazlardır. Saçlarınızı boyattıktan sonraki iki hafta boyunca rengi sabitlemeye ve uzun ömürlülüğü sağlamaya odaklanırken, sonraki haftalar saçınızın gücünü sağlam tutmayı amaçlamalısınız.Çoğu saç rengi saçta bir miktar hasara neden olur; çünkü saç boyası genellikle saçtan bir miktar nem alır. Çok kıvırcık saçlar, verdiği zarar nedeniyle bir miktar bile gevşeyebilir. Bu nedenle, paraben içermeyen şampuanlar kullanmak önemlidir ve saça altı ayda bir profesyonel bakım yaptırmak gerekir.

Genellikle insanlar kendi saç tonundan daha açık tonları tercih ederek saçlarını boyatıyor. Bu sebeple saçlar orijinal renginden de uzaklaşıyor. Daha fazla sayıda renk ve farklı türde kimyasal işlemlere sahip farklı renkler ile saç bakım rutininin daha konsantre olması önemlidir.

Bu gibi durumlarda saç uzmanlarından tavsiye alınması ve kişinin saç bakım ihtiyacına ve gereksinimlerine uygun bir saç bakım rutini seçilmesi önerilir. Bu sebeple genellikle boyalı saçların haftalık olarak saçlarına maske uygulaması ve saç tellerine nem depolaması önerilir.

Saç boyama, yaş grupları genelinde herhangi bir birey için stil ifadesini geliştirir. Birçok kadın, görünüşlerini daha çekici hale getirmek için saç rengini değiştirmeyi tercih eder.

BOYALI SAÇLAR İÇİN DOĞRU BAKIM

-Saçlarınızı çok fazla yıkamayın. Saçların doğal yağ ve nem dengesini korumasını sağlamak için haftada en fazla 2-3 kez yıkamanız önerilir.
-Her banyodan sonra saçların boy ve uçlarına mutlaka saç kremi uygulayın.
-Her hafta nem depolayan bakım maskelerinden faydalanın.
-Yüksek ısıdan ve saçlarınızı şekillendirmekten uzak durun.
-Saçlarınızı çok sıkı toplamayın.
-Sülfat içeren şampuanlardan uzak durun.
-Beslenmenize dikkat edin.
-1 ay ya da 6 hafta geçtikten sonra saçınızı boyatın.
-Saçlarınızı güneş ışınlarından koruyun.

Her saç rengi kendine göre büyüleyici olsa da, renk sonrası uygulama ve bakım, saçın kalitesini sabitlemek, saç dökülmesini ve saçla ilgili diğer sorunları ortadan kaldırmak için önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler