Zirveye Türk bayrağını diktiler

Rizeli dağcılar dünyanın en zorlu tırmanış parkurlarından bir tanesi olarak kabul edilen İran sınırları içerisinde yer alan 5 bin 671 metre yüksekliğindeki Damavent Dağı'nda zirve tırmanışı yaparak 5 bin 671 metreye Türk Bayrağı'nı dikti. Üç gün süren tır

Zirveye Türk bayrağını diktiler

Rizeli dağcılar dünyanın en zorlu tırmanış parkurlarından bir tanesi olarak kabul edilen İran sınırları içerisinde yer alan 5 bin 671 metre yüksekliğindeki Damavent Dağı'nda zirve tırmanışı yaparak 5 bin 671 metreye Türk Bayrağı'nı dikti.

Üç gün süren tırmanışa aralarında Rize Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz'ın da bulunduğu çok sayıda Rizeli dağcı katıldı.

Rizeli dağcılara İranlı alan rehberleri ve Azerbaycan Dağcılık Federasyonu'ndan sporcular eşlik etti.

Yaklaşık 50 sporcunun tırmanışı üç kamp halinde, üç gün sürdü. İlk gün 3 bin metre tırmanışı, ikinci gün 4 bin 250, üçüncü gün ise zirve olarak kabul edilen 5 bin 671 metre tırmanışı gerçekleştirildi.

Zirveye ise sadece dört Türk dağcı çıkmayı başardı. Tırmanışı tamamlamayı başaran Türk dağcılar zirveye Türk Bayrağı dikti.

Rize Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz yeni hedeflerinin Everest tırmanışı olduğunu belirtti

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler