Zigana Dağındaki suya büyük ilgi

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde yer alan maden suyunun şifa dağıttığına inanılıyor.Zigana Köyü Eski Hanlar mevkiinde yer alan ve Gümüşhane-Trabzon karayoluna 2 kilometre mesafede bulunan maden suyunun yaz aylarında soğuk aktığını, kış ay

Zigana Dağındaki suya büyük ilgi

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde yer alan maden suyunun şifa dağıttığına inanılıyor.

Zigana Köyü Eski Hanlar mevkiinde yer alan ve Gümüşhane-Trabzon karayoluna 2 kilometre mesafede bulunan maden suyunun yaz aylarında soğuk aktığını, kış aylarında ise sıcaklığını koruduğunu kaydeden Köy Muhtarı Barış Akman, maden suyunun yanı başından geçen dereye aktığını ve çevrede oluşturduğu kırmızı görüntü ve kaynar durumdaki hali ile dikkat çektiğini söyledi.

Akman, zaman zaman ziyaretçilerin gelip ellerini yüzlerini yıkadıklarını, hatta bidonlara doldurup evlerine götürdüklerini belirterek, “Birçoğu evlerine götürdükleri su ile yıkandıklarını, bu yolla dertlerine şifa bulduklarını söylüyor. Ne kadar doğru bilmiyoruz. Çok eskilerden beri, suyun bazı deri hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Bu sebeple de köy halkı tarafından bölge şifalı su olarak adlandırılıyor” dedi.

Suyun tadının acı olduğunu söyleyen Akman, “Şifalı su içilir bir tada sahip değil. Ayrıca su ile ilgili herhangi bir incelemenin sonucuna da sahip değiliz. Kaynağın yüksek kesimlerinde yıllar önce işletmeye kapatılmış olan bakır madeni yer alıyor. Bu sebepten ötürü içilmemesini öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel