Zamazingo'ya yoğun istek geldi

Trabzon Şehir Tiyatrosu 2008-2009 sezonunu yarın akşam Aziz Nesin'in hikayelerinden oyunlaştırılan “Zamazingo” oyunu ile açıyor. Geçtiğimiz sezon oynanan ve büyük yankı uyandıran oyunu Trabzon Devlet Tiyatrosu Sanatçılarından Mesut Yüce yönetiyor. Müzikle

Zamazingo'ya yoğun istek geldi

Trabzon Şehir Tiyatrosu 2008-2009 sezonunu yarın akşam Aziz Nesin'in hikayelerinden oyunlaştırılan “Zamazingo” oyunu ile açıyor. Geçtiğimiz sezon oynanan ve büyük yankı uyandıran oyunu Trabzon Devlet Tiyatrosu Sanatçılarından Mesut Yüce yönetiyor. Müziklerini Emin Serdar Kurutçu'nun yaptığı oyunda Adnan Akyüz, Burçin Demiral, Zeki Kamber ve Koral Koç rol alıyorlar.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik, politik ve sosyal duruma mizahi bir dille yaklaşılan iki perdelik oyun Hüseyin Kazaz Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 20'de başlayacak.

Trabzon Şehir Tiyatrosu Derneği Başkanı Ali Kemal Durmuş yaptığı açıklamada, geçen yıl büyük ses getiren “Zamazingo” oyununu bu yılda gelen yoğun istek üzerine programa aldıklarını belirterek, “ O kadar çok talep geldi ki bizde yeniden oynama kararı aldık. Yoksa yeni bir oyunla sezona girecektik. Elbette Trabzon'da bir sahne sıkıntısı var. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nin yapım aşamasında, Devlet Tiyatrosu Sahnesinin dolu ve KTÜ AKM'nin de yine yoğun olması nedeniyle provalarımızı Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde yapıyoruz. Haftada iki gün oynama şansımız var. Her şeye rağmen bu salonu bize tahsis eden ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Volkan Canalioğlu'na huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Oyunumuza tüm tiyatroseverler davetlidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler