Yüksekokul'a Kaynak Aranıyor

Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Koç ve iş adamları hazır bulundu.Yeni eğitim-öğretim yılında hem Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'nin Balık Teknolojileri Mühendisliği Bölümün

Yüksekokul'a Kaynak Aranıyor

Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Koç ve iş adamları hazır bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılında hem Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'nin Balık Teknolojileri Mühendisliği Bölümünün hem de meslek yüksekokulu için YÖK'e teklif edilen 4 bölümün faaliyete geçeceğini ifade eden Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, "Meslek yüksekokulu, Et Balık Kurumu'ndan OMÜ'ye devredilen binaların restorasyon edilmesiyle faaliyete başlayacaktır. Bu binaların tadilatı için 700 bin YTL ödenek Ordu Üniversitesi'ne gönderildi, ancak eğitim öğretim 1.5 ay sonra başlayacak.

Bu para, Ordu Üniversitesi yeni olduğu bu ödenek hemen kullanılamıyor. Bunun için acilen masa, sıra, santral, kafeterya yapımı için çok acilen ödeneklere ihtiyaç var. Bu ihtiyaçları bölgesel olarak bizim gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Fakülte ve yüksekokullar bir yerleşim yerinin kalkınmasına çok güzel örnekler. Bu gerçekten hareketle Fatsalıların bu konuda desteklerini bekliyoruz. Yapılacak yardımlar Fatsa'ya yapılacak katkılardır. Bizim bu anlamda 200 bin YTL'ye çok acil ihtiyacımız var. Bu açılacak bölümlerde 50'şer öğrenciden 200 öğrenci okuyacak. Bu öğrenci sayısı her yıl ikiye katlanacak" dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise Fatsa'da fakültenin sıfırdan hayata geçirilmeye çalışıldığını belirterek, "O yüzden eksikleri çok fazla. Önceden kurulu bir fakülte olsaydı üzerine bir şeyler yapmak çok daha kolay olurdu. Üniversiteler yeni bölümleri genellikle ilçelerde açmak istemezler. İlçelerin yaptığı yerler uygunsa tercih ederler. O yüzden bize çok büyük görevler düşüyor. Biz bu binanın iç tertibatını yapmakla yükümlüyüz. Fatsalılar olarak çorbada bir tuzumuz olsun. Fatsa normal ilçe statüsünden çıkmış bir şehir. Üniversitenin de faaliyete tamamen geçmesiyle Fatsa'nın kalkınması daha hızlı olacaktır" diye konuştu.

Fatsa Ticaret Borsası Ahmet Koç da fakültelerin bacasız sanayi olduğunu vurgulayarak, "Fakülte ve yüksekokullar için yapacağımız ekonomik katkı bize kat kat geri dönecek. Bunun için hepimizin desteklemesi lazım. Fatsa Ticaret Borsası olarak 1 sınıf donatıyoruz" açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Yurdaer, iş adamların yaptığı bağışları tek tek not alarak, "Fakülte için bir sınıf donatan kişilerin isimleri fakültenin bir tarafına asılacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel