Yıldız, kırılma noktasıdır

CHP Trabzon İl Başkanı Yıldız, “9 bin işgünü” dayatmasının geri çekilmesini yorumladı

Yıldız, kırılma noktasıdır

Türk-İş, Emek Platformu ve sokaklara dökülen on binlerin uğraşı sonuç verdi. Prim gün sayısı, 9 bin olarak hayata geçirilemeyecek. Yeni düzenleme ile 7 bin 200 gün olarak uygulanacak” dedi.

 Bunun son derece önemli bir gelişme olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız kararı değerlendirirken, kararın çok önemli olduğunu, ancak çalışan için tek başına yeterli bir adım olmadığını söyledi.

İşçi haklarının savunulması mücadelesinde, özellikle Yeni Sosyal Güvenlik Yasası içindeki diğer uygulamalara karşı da geri adım atılmaması gerektiğini belirten Yıldız, “Bu gelişme, işçinin zaferidir. Ancak süreç doğru kullanılmalı. Yok sayılması öngörülen bütün hakların teslimi için işçi temsilcileri, çalışanlar, hatta işverenler elbirliği yapmalıdır. Haksız şekilde hayata geçirilecek her uygulama, yarın yeni nesillere olumsuz yansıdığında en başta kendi çocuklarımız zarar görecek” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Türk-İş temsilcilerinin görüşmesinde, prim gün sayısında çalışanın kazançlı çıkmasının önemli bir gösterge olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Necip Yıldız, farklı konulara da dikkat çekti. Yıldız, “9 bin işgünü dayatmasından dönülmesi, bir kırılma noktasıdır. Şimdi özellikle iş dünyasından izale edilmeye çalışılan kadınlarımızın istihdamına yönelik pozitif ayrımcılık, emzirme yardımının kesilmemesi, 25 yaştan sonra kesilen yetim maaşının iadesi, kızlara sağlanan evlenme katkısı, sağlık hizmetlerinin devamı gibi konularda da AKP hükümetinin geri adım atması sağlanmalıdır. Bu dik duruş devam etmelidir. Biz çalışanımız hakkını yedirmeme noktasında her türlü mücadelelerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da onların yanında olacağız” şeklinde konuştu.

 Yıldız ayrıca dün TTSO'da gerçekleştirilen toplantının son derece yararlı geçtiğini de ifade ederek, iş adamları ile birlikte ele alınan konuların takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

elifcavus@haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel