Yaylalar turizme kazandırılacak

Giresun Kulakkaya, Erimez yol güzergahında bulunan ve bir çok efsaneye konu olan Gelinkayası Projesi'ni tanıtan Vali Dursun Ali Şahin, bu mevkiinin turizme kazandırılacağını söyledi. Bir Türk ile Rum kızının efsanesine konu olan ve efsaneye göre sevgilisi

Yaylalar turizme kazandırılacak
Giresun Kulakkaya, Erimez yol güzergahında bulunan ve bir çok efsaneye konu olan Gelinkayası Projesi'ni tanıtan Vali Dursun Ali Şahin, bu mevkiinin turizme kazandırılacağını söyledi. Bir Türk ile Rum kızının efsanesine konu olan ve efsaneye göre sevgilisi Rum çeteleri tarafından vurularak öldürülmesinin ardından genç kızın intihar etmesiyle "Gelinkayası" olarak adlandırılan kayanın ve çevresinin efsaneleriyle birlikte turizme kazandırılacağı belirtildi. Vali Şahin "Yörede efsaneleriyle olduğu kadar bir kayanın üzerine elle koyulmuş gibi duran ilginç görünümüyle de dikkat çeken bu alanı mesire alanı olarak düzenleyeceğiz. Buranın manzarası, efsanesi ve çevresinin düzenlenmesi ziyaretçileri kendisine çekecektir. Bununla ilgili hazırladığımız projenin çok yakında çalışmaları başlatılacaktır" dedi.
 
Giresun'un yayla zengini olduğunu da belirten Vali Şahin, yaylaların korunması ve turizme kazandırılması adına da çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Vali Şahin "Giresun Doğu Karadeniz'de 487 yaylasıyla en fazla yaylaya sahip olan bir ilimizdir. Bu yaylalarımızı turizme kazandırmak adına başlattığımız çalışmalar sürmektedir. Öncelikle yaylalarımızda çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için tespit edilen 60'ın üzerindeki evlerin yıkımı sürecektir.
 
Yine daha önce talimat verdiğimiz yaylalarımızda dış cephelerini ahşapla kaplatmayan ev sahiplerine de cezai işlem yoldadır. Çünkü yaylalarımızda bir düzen bir bakım olmalıdır. Bunun yanı sıra bütün yaylalarımızın havadan çekilen fotoğraflarından yararlanarak yaylaların imar planları elde edilecektir. İmar planları çıkartılmış bu yaylalarımızda hak sahiplerinin nereye nasıl konaklama alanı yapılacağı belirlenecek ve hiç kimse gelişi güzel yapılaşmada bulunamayacaktır" dedi.
 
Vali Şahin projelerini ve çalışmalarını tanıttığı açıklamalarının ardından Kulakkaya yaylasında basın mensuplarıyla iftar yemeğine katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler