Yaralı karaca tedavi edildi

İlçenin Çalköy beldesine bağlı Orta Mahalle'de yaralı karaca bulan vatandaşlar, Çevre ve Orman Müdürlüğüne haber verdi. Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince özel kafesle alınan karaca, Akçaabat ilçesinde veteriner hekim İbrahim Koç tarafından tedavi edild

Yaralı karaca tedavi edildi

İlçenin Çalköy beldesine bağlı Orta Mahalle'de yaralı karaca bulan vatandaşlar, Çevre ve Orman Müdürlüğüne haber verdi. 

Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince özel kafesle alınan karaca, Akçaabat ilçesinde veteriner hekim İbrahim Koç tarafından tedavi edildi. 

Koç, karacanın av tüfeğiyle yaralandığını belirterek, ''Karaca yaklaşık 4 yaşında ve birkaç gün önce doğum yapmış. Yavrularının da yaralı bulunduğu yere yakın bir yerde olabileceğini tahmin ediyoruz. Yaralarını temizleyerek tedavi ettik ve gerekli ilaçları görevlilere verdik. Tedavisi düzgün devam ederse hayatta kalma olasılığı yüksek. Ancak bu karacanın yavrularının da kısa sürede bulunması gerekir. Aksi halde yavruların ölme olasılığı yüksek'' dedi. 

Yaralı karaca, tedavinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce koruma altına alındı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel