''Yağmura karşı tedbirliyiz''

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'da etkili olan yağışla ilgili olarak, ''Yağışın devam edeceği yönünde bilgiler var. Buna karşı tedbirliyiz'' dedi.Özak, ziyaret ettiği Trabzon Belediyesi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili olan yağı

''Yağmura karşı tedbirliyiz''

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'da etkili olan yağışla ilgili olarak, ''Yağışın devam edeceği yönünde bilgiler var. Buna karşı tedbirliyiz'' dedi.

Özak, ziyaret ettiği Trabzon Belediyesi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili olan yağış sonrası iş yerleri ile evlerde maddi hasar meydana geldiğini belirterek, ''Tek üzüntümüz genç bir arkadaşın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesidir'' diye konuştu.

Türkiye'nin afet ülkesi olduğunu ifade eden Özak, şöyle devam etti:
''Özellikle Karadeniz'de bu mevsimlerde yoğun yağışlarla birlikte sel ve heyelanlar olabiliyor. 29 Ekim akşamı başlayan aşırı yağış, kentte aralıklarla devam ediyor. Bununla ilgili çok acil tedbirler alındı. İlgili kurumlar çok çabuk hareket ederek duruma müdahale ettiler. Yağışın devam edeceği yönünde bilgiler var. Buna karşı tedbirliyiz. Bu konuyla ilgili olarak ne yapılması gerekiyorsa, ilgili kurumlar arasında görüş alışverişinde bulunuluyor.''

-''KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU''-

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise devlet olarak gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayarak, vatandaşların yağışlar nedeniyle duyarlı olmasını istedi.
Yoğun bir şekilde yağan yağmurla mücadele ettiklerini anlatan Kızılcık, şunları söyledi:
''Önemli birkaç noktada taşkınlarla karşılaştık. Bunun neticesinde bir gencimizi kaybettik. Devam eden çalışmalar sonucunda da dün bir kara yolu çalışanımızı kaybettik. Karadeniz ve Trabzonumuzda iklim değişikliği nedeniyle bundan sonra da doğal afetlerin olması ihtimali üzerine oluşturulan kriz merkeziyle, ilgili kurumlar çalışmalarını sürdürüyor.''
Tabi Afet Koordinasyon Merkezi'nin etkin olarak çalışması için altyapı eksiklerinin tamamlanmasının önem arz ettiğini belirten Kızılcık, ''Hava durumu Pazartesi günü için de yağışın devam edeceğini gösteriyor. Biz devlet olarak gerekli tedbirleri aldık. Ancak vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını istiyoruz'' dedi.

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Valilik başkanlığında oluşturulan ekiplerin belediye ile 24 saat esasına dayalı olarak çalıştığını, kurulan kriz masası kapsamında iş makinelerinin hazır beklediğini, tedbirlerin alındığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler