Vali Recep Kızılcık'ın mesajı

Trabzon Lisesi Konferans Salonu'nda, ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' dolayısıyla düzenlenen programa katılan Vali Kızılcık, Ulu Önder Atatürk'ün ''Benim 2 ordum var, birisi silahlı kuvvetler, diğeri irfan ordusu'' dediğini anımsatarak, ''İrfan ordusunun mil

Vali Recep Kızılcık'ın mesajı

Trabzon Lisesi Konferans Salonu'nda, ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' dolayısıyla düzenlenen programa katılan Vali Kızılcık, Ulu Önder Atatürk'ün ''Benim 2 ordum var, birisi silahlı kuvvetler, diğeri irfan ordusu'' dediğini anımsatarak, ''İrfan ordusunun milletimizi, devletimizi 20. ve 21. yüzyılda nerelere taşıdığını hepimiz görmekteyiz'' dedi.

Eğitimcilerden oluşan irfan ordusunun önemine işaret eden Vali Kızılcık, ''Bilgi çağı olan 21. yüzyılda, bilginin öğretilmesi, kullanılması ve faydalanılmasında öğretmenlere büyük görevler düşmektedir'' diye konuştu.

Vali Kızılcık, gelişmiş ülkelerde, eğitimin de gelişmeye paralel olarak geliştiğinin görüleceğini belirterek, şöyle devam etti:

''Baş öğretmen Atatürk, bu gerçeği 1920'li yıllarda öngördüğü için geleceğin, irfan ordusunun mensubu olan siz öğretmenlerin eseri olacağını ifade etmiştir. Bizler de devlet olarak sizin özlük ve diğer haklarınızın artırılması için elimizden geleni yapacağız.''

İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Kazancı da Atatürk'ün öğretmenlik mesleğine çok büyük önem verdiğini belirterek, ''Ulu önder Atatürk öğretmenlik mesleğine çok büyük bir onur ve saygınlık kazandırmıştır'' dedi.

Öğretmenliğin ana meslek olduğunu ifade ederek, ''Hepimizin gelişmesinde öğretmenin alın teri vardır. Her bilimsel eserde, şifa bulan her hastada öğretmenin nefesi var'' ifadelerini kullandı.

Bazı öğrencilerin kendi yazdıkları şiir ve kompozisyonlarını okuduğu etkinlikte, bazı öğrenciler de çeşitli enstrümanlar eşliğinde türküler söyledi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canailioğlu, çok sayıda öğretmen ve öğrencinin de katıldığı etkinlikte, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler