Vali Öz'e ziyaretler devam ediyor

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rusya Federasyonu Başkonsolosu Dimitry N. Talanov 'u makamında kabul etti.Vali Öz, kabulde yaptığı konuşmada, “Uluslar arası Hukuk Çerçevesinde Çalışmalarımızı Devam Ettireceğiz” dedi. Görüşme esnasında Rusya Federasyonu Baş

Vali Öz'e ziyaretler devam ediyor

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rusya Federasyonu Başkonsolosu Dimitry N. Talanov 'u makamında kabul etti.

Vali Öz, kabulde yaptığı konuşmada, “Uluslar arası Hukuk Çerçevesinde Çalışmalarımızı Devam Ettireceğiz” dedi. Görüşme esnasında Rusya Federasyonu Başkonsolosu Talanov, Rusya'yı simgeleyen çeşitli hediyeleri Vali Öz'e takdim etti.

Yapılan görüşmede bugüne kadarki çalışmalarından dolayı Rusya Federasyonu Başkonsolosu Dimitry N. Talanov'a teşekkür eden Vali Öz, "Rusya ile Türkiye'nin uluslararası ilişkiler ve siyaset konusu dışında ekonomik, kültürel, turizm ve eğitim alanında ciddi işbirlikleri olduğunu görüyoruz. Bu anlamda Trabzon, Rusya ile hem ticari hem turizm bakımından ilişkileri olan bir şehir. Burada bir konsolosluğun olması bu ilişkilerin gelişmesi ve daha rahat yürümesi açısından çok önemli. Rusya'nın avantajlı olduğu özellikle enerji, maden sektörü ile Türkiye'nin avantajlı olduğu meyve sebze, tekstil ve müteahhitlik hizmetleri alanlarında ciddi bir işbirliği sürüyor. Bu süreç Ankara'daki büyükelçilerin yanında buradaki konsolosluklarımız ve Türkiye'nin Rusya'daki temsilciklerimizle beraber hızlı bir şekilde devam ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi valiliğimiz, kamu kurumlarımız ve devletin tüm organları ile uluslararası hukuk çerçevesinde çalışmalarımızı beraberce devam ettireceğiz" dedi.

Görüşmede ortak çalışmalarda bulunmak için Vali Abdil Celil Öz'den destek isteyen Rusya Federasyonu Başkonsolosu Dimitry N. Talanov ise, "Rusya ve Türkiye'nin bölgeleri arasındaki işbirliğini ileriye götürmek için çalışacağım. Trabzon'da 1,5 yıldır çalıştığım görev süre içersinde biz bölgesel ilişkiler açısından önemli adımlar attık. İki ülke arasındaki önemli problemlerden biri olan Rusya'ya Türkiye'den yaş meyve sebze ihracatı sorununu çözebildik. Diğer önemli projelerden biri geçen Haziran ayında gerçekleştirilen Türk Rus İşadamları forumudur. Bu forumun hem Türk hem Rus iş adamları için çok iyi sonuçları oldu. Bu forumun sonuçlarının projelere dönüştüğünü bugünlerde görüyoruz. Türk İş Adamları bu bölgelere ihracat yapıyor. Bu bölgede Çaykur firması yaklaşık 21 milyon liralık bir yatırımda bulunuyor. Ama bu ticari ilişkilerin dışında insanlar arasındaki ilişkilere de önem veriyoruz. Bu sene Soçhi Devlet Üniversitesi Rektörü ile KTÜ Rektörü görüşmelerde bulundu. Trabzon'da Rusya ve

Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için avantajlar ve iyi bir altyapı olduğunu görüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel