Vali Öz’den Uzungöl ve Karacam’a Çıkarma

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz hafta sonu, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Valilik B topl

Vali Öz’den Uzungöl ve Karacam’a Çıkarma

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz hafta sonu, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Valilik B toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda genel anlamda Uzungöl masaya yatırıldı. Vali Öz, toplantının ardından yürütülen projeleri yerinde görmek için aynı ekiple Çaykara, Karacam ve Uzungöl beldelerine ziyarette bulundu.

İlk olarak HES çalışmalarına tepki amaçlı yapılan protestolarla gündeme gelen Çaykara İlçesinin Karaçam Beldesi’ne giden Vali Öz, burada halkla kahvehanede oturarak beldenin sorunlarını masaya yatırdı. Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, Karaçam Belediye Başkanı Dursun Ali Sevinç ile çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda konuşan Vali Öz, “Çaykara’da Uzungöl’de ve Karaçam’da yapılan yatırımları, yürütülen kamu ve yerel hizmetleri yerinde görmek istedik. Karaçam’da ne gibi çalışmalar yapabiliriz, yörenin sorunlarını nasıl çözebiliriz, bunu hep birlikte masaya yatırmak istedik. Dere ıslahı ve ağaçlandırma konusunda yapabileceklerimizi tespit edip, gerekenin yapılmasını sağlayacağız” dedi.

YAPTIĞIMIZ VE YAPACAĞIMIZ YATIRIMLARI YERİNDE GÖRMEYİ SEVERİM

Yapılan ve yapılacak olan hizmetleri yerinde görerek karar verdiğini ifade eden Vali “ İlk olarak Çaykara ilçe merkezinde vatandaşlarla bir süre sohbet edip buradan Karaçam beldesine geçti. Karaçam’da yol çalışmaları, ağaçlandırma ve HES inşaatları ile diğer çalışmaları yerinde görüp bir kahvehanede kalabalık halkla birlikte kısa süreli bir toplantı yaptı.

Vali Öz, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Karayolları, Orman Ve Su işleri ,İl özel idaresi tarafından yapılan yatırımları yerinde inceleme fırsatı bulduğunu ifade ederek “ Bahsettiğimiz bu kurumlarımız  Karaçam’da önemli yatırımlar yapmaktadır. Karaçam’ı çok dinamik buldum. Demek ki insanlarımız buralarda yaşayıp üretiyorlar. Ufak tefek sorunları olsa bile bunları el birliği ile aşacağız. Yeni dönemde de devletin hizmetleri artarak devam edecektir.” dedi

Karaçam Belediye başkanı Dursun Ali Sevinç de Sayın Valimizin Trabzon’a atandıktan çok kısa bir süre sonra beldemizi ziyaret etmesinin çok sevindirici olduğunu belirterek Beldenin sorunları hakkında Vali’ye bilgi sunduktan sonra  HES projelerinin denetlenmesini istedi.

HESLER YÖRE İNSANINA DESTEK OLMALI

Vali Öz de, bu konu üzerine HES’ ler konusunda  başlangıçta yetki açısından boşlukların olduğunu ifade ederek, “Herkes yatırım yapacak, ama şartlarını da yerine getirecek. Denetimde aksaklıklar olabiliyor. Ancak bundan sonra böyle olmayacak. İyi bir denetim mekanizması var. Buna rağmen hala kaçaklık oluyorsa bunu hep beraber gidereceğiz. HES’ ler bu bölgenin insanına, yöreye destek olacak nitelikte olmalıdır. HES yatırımcılarını kamu hizmetlerine katkıda bulunmaları konusunda yönlendirmeliyiz. Mesela bir okul yaptırmalarını özendirebilir, yapılan yola destek vermelerini  isteyebiliriz.

Ancak bu talep şu demek değildir. Katkı verildi diye doğaya çevreye de zarar verme hakkına kimse sahip değildir. Şu bilinsin ki bu konunun hep birlikte sıkı takipçisi olacağız. Siz de vatandaş olarak takip edin, bir olumsuzluk görürseniz bizimle paylaşın ki denetimimizi en iyi şekilde yapalım” dedi.
    
DÜNYANIN 8. HARİKASI

Karaçam ziyaretinden sonra beraberindekilerle Uzungöl’e geçen Vali Öz, burada mevcut okul binalarında,göl çevresinde yapılmakta olan yürüyüş parkurunda ve tesislerde incelemelerde bulundu. Uzungöl’ ün çevresini yaya olarak gezen Vali, yapılan çalışmaları tek tek inceleyerek eksik ve hatalı bulduğu çalışmalara anında müdahale etti.
     
Uzungöl’deki turizm hareketliliğinin 12 aya yayılması gerektiğini ve bu konudaki çalışmaların sürdüğünü ifade eden Vali Öz “ Uzungöl günübirlik gezilen bir yer olmaktan çıkıp daha uzun süreli kalınacak bir turizm mekanı haline geliyor. Burada kış turizminin geliştirilmesi yönünde önemli bir potansiyel var. Biz bunları değerlendireceğiz. Son yıllarda artan ziyaretçi sayısı ve dünyanın çeşitli ülkelerinden burada yatırım yapmak isteyen iş adamları bizleri sevindiriyor. Uzungöl dünyanın 8. harikası olabilecek bir yerdir.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel