Vali Okutan'dan taziye ziyareti

Trabzon Valisi Nuri Okutan ile eşi, Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu yaşamını yitiren dağcıların ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Özlem Timurcuoğlu'nun Gazipaşa Caddesi'ndeki evini ziyaret eden Vali Okutan ve eşi De

Vali Okutan'dan taziye ziyareti

Trabzon Valisi Nuri Okutan ile eşi, Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu yaşamını yitiren dağcıların ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Özlem Timurcuoğlu'nun Gazipaşa Caddesi'ndeki evini ziyaret eden Vali Okutan ve eşi Demet Okutan, aileye baş sağlığı dileyerek, metanetli olmaları temennisinde bulundu.

Okutan, Özlem Timurcuoğlu'nun, Trabzon Gençlik Merkezi'nde çalıştığını ve binlerce çocuk ile gence eğitim vererek onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çaba harcadığını belirterek, ''Hepsi dostlarımdı. Doğa sporlarından dağcılık sporunu tanıtmanın çabası içindeydiler. Daha da ötesi onlar Trabzon'u hem yaşama hem de yaşatmanın çabası içindeydiler. Her biri hayat doluydu. Çok üzgünüz, acımız büyük'' dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda okutman olarak görev yapan, çığ altında kalarak yaşamını yitiren Erhan Terzi'nin Yenicuma Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret eden Vali Okutan, Erhan Terzi'nin babası Kadir Terzi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Okutan, Erhan Terzi'nin kendini geliştirmiş, çok yönlü biri olduğunu ifade ederek, ''Erhan, kendini geliştirmiş, arı misali şehrin cennet köşelerini keşfetmiş bir dostumdu. Uluslararası Dağcılık Federasyonu komisyon üyesi ve dağcılık alanında ülkemizi yurt dışında temsil eden çok yönlü bir dostumdu. Çok üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun'' diye konuştu.

-TEDAK'I DA ZİYARET ETTİ-

Yaşamını yitiren dağcıların üyesi olduğu Trabzon Tenis Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü'nü (TEDAK) de ziyaret eden Okutan, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, TEDAK Başkanı Ercan Bostan ve kulüp üyelerine taziyelerini iletti.
Vali Okutan, bu acı olayın kendilerini yıldırmaması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Trabzon'da göreve başladığım günden beri doğa sporlarını tanıtmaya ve ilimizde var olan potansiyeli harekete geçirmeye çalışıyorum. Bu konuda bana en büyük destek ve moral, her biri farklı alanlarda uzman olan ve doğa sporlarını tanıtmak için bir araya gelmiş, bu 10 arkadaşımın da içinde bulunduğu özgürlük tutkunu, bağımsız karakterli, güzellik peşinde koşan coşkun, can dostlarımdan gelmişti. Bu üzücü olay sizi yıldırmasın, düzenleyeceğiniz etkinliklere ben de katılacağım. Hayatını kaybeden bu can dostlarımız da eminim bunu isterdi.''

TEDAK Başkanı Bostan ise kaybettikleri dostlarının anısının ölümsüzleştirilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel