Vali Okutan'dan Eğitim Vurgusu

Trabzon Valisi Nuri Okutan, ''Okul öncesi eğitim, toplumumuzun vazgeçemeyeceği,ıskalayamayacağı bir eğitimdir'' dedi.Vali Okutan, beraberindeki Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakar ile Trabzon'daki bazı okullarda incelemelerde bulundu.Sırasıyla Zehra

Vali Okutan'dan Eğitim Vurgusu

Trabzon Valisi Nuri Okutan, ''Okul öncesi eğitim, toplumumuzun vazgeçemeyeceği,ıskalayamayacağı bir eğitimdir'' dedi.

Vali Okutan, beraberindeki Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakar ile Trabzon'daki bazı okullarda incelemelerde bulundu.

Sırasıyla Zehra Kitapçıoğlu ve Gazipaşa İlköğretim Okullarını inceleyen Okutan, daha sonra Kanuni Anadolu Lisesi'ndeki öğrenci kayıt işlemlerini yerinde gördü.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Okutan, yeni öğretim yılı öncesinde bazı okullara, yenileme çalışmalarını ve öğrenci kayıt işlemlerini yerinde incelemek için gittiğini belirterek, ''Okulları daha yakından görüp inceleme fırsatı buluyorum. Eğitim öğretim yılına derli toplu hazırlanmak için yapılan çalışmaları izliyorum'' dedi.

Bir gazetecinin, okul öncesi eğitimle ilgili sorusunu yanıtlayan Okutan, okul öncesi eğitimin, toplumun vazgeçemeyeceği, ıskalayamayacağı bir eğitim olduğunu ifade ederek, ''Çocuklarımızın kişiliklerinin yüzde 70'i, 0-7 yaş arasında şekilleniyor. O nedenle bizlerin, ne yapıp yapıp okul öncesi eğitimi boş geçirmememiz lazım. Çocuklarımıza o dönemde verdiklerimiz, onların daha sonraki yıllarını belirliyor'' dedi.

Trabzon'un, okul öncesi eğitim konusunda Türkiye'nin iyi durumdaki illerinden biri olduğunu dile getiren Okutan, şöyle devam etti:
''Biz, başlangıç itibariyle bu yıl yüzde 70 gibi bir hedef koyduk. Ama bu yetmez. Bizim esas hedefimiz yüzde yüz. Yani, her okul öncesi çağındaki çocuğumuzun eğitim alabilmesi. İlçelerimizde sorun yok, kayıtlar başladı. Ev ev öğretmenlerimiz geziyorlar. Çocukları, aileleri bilgilendiriyorlar. Çocukları kaydediyorlar. İnşallah istediğimiz hedefe ulaşırız. Yeni sınıflar da açıyoruz. Mesele, yüzde 70'i yakalamak değil. Mesele, çocuklarımızı okul öncesi eğitime almak ve o dönemi dolu geçirtmek.''

Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerektiğini ifade eden Okutan, ''Bizim ülkemizin eğitimden başka bir seçeneği yok. Dünyada iki gelişmişlik göstergesi var, birincisi enerji tüketimi, ikincisi de dünyadaki ticaret hacmindeki yeriniz. Bu rakamlar bizde bindelerle ifade ediliyor. O halde, insanımıza yatırım yapmamız ve insana yönelmemiz gerekiyor. İnsana, zihinsel faaliyete yöneleceksek eğitime yönelmek zorundayız. Eğitime yöneleceksek, okul öncesi eğitimden başlayarak bu işi tamamlamak zorundayız'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, okullara kayıt sırasında bağış alınmasıyla ilgili sorusuna ise Vali Okutan, ''Hiçbir şeyin karşılığını okul zorla almaz. Ama bir bağış varsa ona diyecek bir şey yok. Okul aile birliklerimize katkıda bulunmak, velilerin bir sınıfa katkıda bulunarak eğitime katılması doğaldır. Eğitim dediğimiz şey öğretmen, okul, veli ve öğrencidir. Biz, velilerimizin zorda bırakılması gibi bir durumu değil ama katkıda bulunmalarını bekleriz'' diye yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel