Vali Kızılcık öğrencilerle buluştu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Mülkiye Kamu Çalışma Topluluğu tarafından organize edilen “Karadeniz'de Mülki Amir Olmak, Zorlukları ve Avantajları” konulu söyleşiye katıldı

Vali Kızılcık öğrencilerle buluştu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Mülkiye Kamu Çalışma Topluluğu tarafından organize edilen “Karadeniz'de Mülki Amir Olmak, Zorlukları ve Avantajları” konulu söyleşiye katıldı.

Vali Kızılcık, Trabzon'da18–21 Kasım tarihleri arasında kalarak şehrin tarihi ve turistlik yerlerini gezecek olan 80 öğrenci ile kahvaltılı söyleşide bir araya geldi. Kamu yöneticilerinin amacının halkın mutluluğuna yönelik çalışmalar yapmak olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “Sizler geleceğin yöneticileri olacaksınız. Halka hizmet etmek, halkın yararına bir şey yapmak isteyip de mülki idare amirinin bu isteğini engelleyen hiçbir hukuki düzenlemeyle karşılaşmadım. Halk için çalışıyorsanız, halkınızı mutlu etmek için çalışıyorsanız, mülki idare amiri olarak bütün koşulları kullanarak ve var olan koşulları iyileştirerek istediğiniz her hizmeti gerçekleştirebilirsiniz” dedi.

Bir öğrencinin “Son yıllarda yaşanan bazı olaylar sonucunda Trabzon sorunlu bir bölge olarak görünüyor. Bu olayların önüne geçmek için neler yaptığınızı öğrenebilir miyiz?” sorusu üzerine Vali Kızılcık, “Modernleşen her toplumda olduğu gibi ülkemizin ve Trabzon'un gençliğinde de bazı sorunlar var. Gençlik eğer geleceğe daha ümitli bakamıyorsa ve bir meslek sahibi olarak yetiştirilemiyorsa, birileri bu gençleri alıp kendi emelleri doğrultusunda kullanabiliyorlar. Gençlerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve onları meslek sahibi yapabilmek için çalışmalarımız var.

Ülkemizde gençlik genel müdürlüğü kurulması gibi çok güzel bir gelişme var. Şehrimizde gençlerimizin birilerinin kötü emellerine alet olmalarına engel olmak için kurulmuş Gençlik Merkezlerimiz var. Buraları daha ileriye taşımak ve buralarda açılacak kurslarda gençlerimizi meslek sahibi yapmak için programlarımız var” diye konuştu.

Mülkiye Kamu Çalışma Topluluğu Başkanı Selçuk Baymaz ise Vali Kızılcık'a misafirperverliği ve kendilerine gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür ederek “Trabzon'da bulunmaktan çok mutlu olduk. İlin tarihi ve turistik yerlerini gezip bilgi sahibi olacağız. Sayın valimizin bizimle bu kadar ilgilenmesi bizi çok mutlu etti. Kendilerinin tecrübelerinden ve fikirlerinden istifade edeceğiz. Arkadaşlarım adına sayın valimize teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler Vali Kızılcık'a plaket ve çiçek takdim ederken, Vali Kızılcık da öğrencilere Trabzon gezilerinin anısına plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler