Vali Kızılcık açıkladı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Havalimanı’na gelen insanların havalimanından çıktığında çok kötü bir görüntüyle karşılaştığını belirterek, “Pelitli’yi değiştirme kararı aldık” dedi. Vali Kızılcık yaptığı açıklamada, “Trabzon, renklerin tüm ton

Vali Kızılcık açıkladı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Havalimanı’na gelen insanların havalimanından çıktığında çok kötü bir görüntüyle karşılaştığını belirterek, “Pelitli’yi değiştirme kararı aldık” dedi.

 

Vali Kızılcık yaptığı açıklamada, “Trabzon, renklerin tüm tonlarının olduğu bir yer. Karadeniz insanının renkli kişiliğinin doğasındaki renklerinden geldiğini düşünüyorum. Avrupa’dan gelen insan havalimanında iniyor ve o manzarayı görüyor, kesinlikle ve kesinlikle burası değiştirilecek ve daha güzel bir görünüme kavuşturulacak. Pelitli’yi ve sahil boyunu değiştireceğiz. Oradaki kötü evleri boyatacağız. Görünüm değiştirilecek” diye konuştu.

 

TRABZON HERŞEYİYLE HAZIR OLACAK

Vali Kızılcık, Trabzon’da yapılacak olan Avrupa 2011 Gençlik Olimpiyatları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

 

“Trabzon 2011’de her şeyiyle hazır olacak” diyen Kızılcık, “Halkta o güne kadar tüm kesimlerin farkında olacağını, yeni seçilen esnaf odaları başkanı da toplantılarında bunları konuştuk. Sportif alt yapı anlamında bir sorun yok. Olimpiyat köyünün de temelleri kazınıyor. Tenis kortları bugünlerde bitiyor. Jimnastik salonunun yeri tespit edildi. Onların da ihaleleri gerçekleşecek. Tabiî ki burada da beşeri sermayenin buna odaklanması gerekiyor. Trabzon olimpiyatlara hazır olacak. Bir sıkıntı kesinlikle çıkmayacak” ifadelerini kullandı.

 

vali_kizilcik.jpg

 

HEYECANDAN UYUYAMAM

Vali Dr. Recep Kızılcık, Avrupa’ya gönüllü gitme projesinin de oldukça olumlu olduğunu belirterek, “Ben üniversitede öğrencilerle konuştum. ‘Sizin yerinizde olsam heyecandan uyuyamam’ dedim. Sonuçta burada çok önemli bir olay var, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarında görev aldım diyeceksiniz cvnizde. Bu çok güzel bir şey. Herkese nasip olmaz bu. Hayatında insanlar başarılarıyla gurur duyarlar işte bu da böyle bir şey.

 

ŞEHİR BENCE RAHATLADI

Trabzon Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu trafik düzenlemesiyle ilgili de konuşan Vali Kızılcık, “Trafik düzenlenmesi bizimle, il trafik komisyonuyla istişare yapılarak uygulamaya kondu. Burada bizim temel düşüncemiz özellikle meydan’ın rahatlatılmasıydı. Ve görünüyor ki, meydan ciddi olarak rahatlamış durumda. Minibüslerin yolcu alıp indirdiği duraklara da ihtiyaç vardı. Maraş Caddesi kullanıldı bunun için. Maraş’ta 5-6 durak var. Her durakta iki minibüs durabiliyor. Üçüncü minibüs durduğunda meclisin aldığı karar doğrultusunda gerekli trafik polisi kuralları uyguluyor. Tabi bu konuda şoförlere de büyük görevler düşüyor. Zira duraklarda inip binmez de durak aralarında binmek için zorlarsak o zaman getirilen yeni trafik düzenlenmesinin bir anlamı da kalmaz. Ben kısaca şunu söylemek istiyorum, önemli bir rahatlama getirdiğini ama sistemin oturması için belirli bir dönemin daha geçmesinin gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Özel Haber: Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel