Uzungöl'de protesto yürüyüşü

Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden olan Uzungöl'de toplanan Trabzon ve Rizeli çevreciler, duvar inşaatını yürüyerek protesto etti. Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde toplanan bir grup, inşaat halindeki yolda

Uzungöl'de protesto yürüyüşü

Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden olan Uzungöl'de toplanan Trabzon ve Rizeli çevreciler, duvar inşaatını yürüyerek protesto etti.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde toplanan bir grup, inşaat halindeki yolda yürüyüş yaparak, alkışlarla sloganlar attı.

Kaçkar Dağcılık Kulübü Başkanı Mehmet Emin Ayhan, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin değerlerinin heba edilmesine karşı olduklarını ifade ederek, ''Uzungöl'ün önceki haliyle bile özelliğini kaybettiğini düşünürken şimdi bu hale getirilmesine söyleyecek söz dahi bulamıyoruz'' dedi.

Duvarın hangi akla ve mantığa göre yapıldığını bilmediklerini belirten Ayhan, ''Bu durumun en kısa sürede düzeltilmesini istiyoruz'' diye konuştu.
Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Başkanı Kenan Kuri ise duvar inşaatını yapanların cezalandırılması ve tahribatın önlenmesi gerektiğini söyledi.

Turizm şirketi sahibi Köksal Hepaloğlu ise açıklamasında, Uzungöl'de yaşanan olumsuzluklardan bütün Doğu Karadeniz turizminin olumsuz şekilde etkileneceğini vurguladı.

Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu konuşmasında, 2 yıldır imar planı adı altında yapılan çalışmalarla ilgili belediyeden bilgi alamadıklarını ileri sürdü. Soylu, şunları kaydetti:
''Özel çevre koruma planında olan Uzungöl, eski Uzungöl olmaktan çıktı. Uzungöl, HES projesine kurban ediliyor. Vatandaşın çatısındaki sacı değiştirip kiremit yapılmasını isteyen anlayış, bu tahribatı hangi düşünceyle yaptı? Bunu hizmet diye yapanlar vebalini çekecekler. Biz bu hatanın düzeltilmesi için herkesten destek bekliyoruz. Bu duvarı yıksınlar, biz burayı set set yaparız. İki yılda eski haline döner ve yeşillenir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler