Uzungöl ve Sümela'ya ziyaretçi akını

Türkiye'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl ve Sümela Manastırı'na bayram tatili süresince yoğun ziyaretçi akını yaşandı. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız,  yaptığı açıklamada, son yıllarda yerli ve yabancı turistler

Uzungöl ve Sümela'ya ziyaretçi akını
Türkiye'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl ve Sümela Manastırı'na bayram tatili süresince yoğun ziyaretçi akını yaşandı.
 
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız,  yaptığı açıklamada, son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından büyük bir ilgi gören Trabzon'un artık bir turizm şehri olmaya başladığını ifade etti.
 
Kansız, özellikle yaz aylarında şehre gelen turist sayısında önemli artışlar yaşandığını belirterek, "Ramazan Bayramı süresınce ilimize gelen turist yoğunluğu en üst noktaya ulaştı. İlimizin ve Türkiye'nin önemli turizm merkezlerniden olan Uzungöl ve Sümela Masantırı ise en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer aldı" dedi.
 
Arap ülkeleri başta olmak üzere yurt dışından ve Türkiye'nin bir çok yerinden turistlerin şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret ettiğini vurgulayan Kansız, şöyle devam etti:
 
"İlimize gelen yerli ve yabancı turistler en çok Uzungöl'e ziyaret gerçekleştirdi. Uzungöl'ü bayram tatili süresince günde yaklaşık 50 bin kişi gezdi. Sümela Manastırı'nı ise günde ortalama 10 bin kişi ziyaret etti. Özellikle Sümela Manastı'nda uzun araç kuyrukları oluştu. Bu ilgi bizi oldukça memnun etti."
 
Kansız, Trabzon'un artık tur operatörlerinin programlarında önemli bir yere sahip olduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Trabzon'da otellerde doluluk oranı yüzde yüze ulaşmış durumda. Bu yoğunluğun eylül ayının ortalarına kadar devam etmesini bekliyoruz. Trabzon'da oluşturulan alt yapı çalışmaları artık meyvelerini vermeye başladı. Önümüzdeki yıllardan itibaren ilimizi daha çok turist ziyaret edecektir. Bunun için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel