Üreticinin yüzü gülmedi

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı (UFK) ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Sebahattin Arslantürk, konseyin gelir kalemlerini artırmak için 1.2 milyon dolar tutarındaki DİFİF ücretini talep edeceklerini ve artık fındık konusunda üretici ve tüketicinin yüzünü g

Üreticinin yüzü gülmedi

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı (UFK) ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Sebahattin Arslantürk, konseyin gelir kalemlerini artırmak için 1.2 milyon dolar tutarındaki DİFİF ücretini talep edeceklerini ve artık fındık konusunda üretici ve tüketicinin yüzünü güldürecek kararların alınması gerektiğini söyledi.

Ulusal Fındık Konseyi'nin 2. Olağan Genel Kurulu Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Ömer Aydın'ın divan başkanlığını yaptığı olağan kongrenin açılışında konuşan UFK Başkanı Sebahattin Arslantürk, faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Hükümet başta olmak üzere, ilgili birçok yere konsey olarak fındık konusunda kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken önlemler hakkında rapor sunduklarını belirten Arslantürk, fındığın yıllardır siyasi bir adım olarak kullanıldığını, şuan ise ilk defa ortak adımların atıldığını kaydetti. Gelecek süreçte de fındığın siyasi bir adım olarak kullanma ihtimalinin olduğunu dile getiren Arslantürk, "Artık bütün kesimleri kucaklayan, ortak menfaatle fındığı belli bir seviye taşıyacak projeler üretmeliyiz. Fındık konusunda üretici ve tüketicinin yüzünü güldürecek ortak karalar alınmalı. Ulusal konseyi gelir kalemlerinin artırılması da gerekli. Ulusal konseylere gelir aktarımıyla ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda kanun çalışması var bekliyoruz. Ama biz her yıl 1.2 milyon doları bulan Destekleme Fiyat İstikrar Fonu'nun (DİFİF) konseye aktarılmasını talep edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel