Üretici fındığa ne kadar istiyor?

Giresun'da, fındık hasadına başlayan üreticiler, emeğin karşılığını almak için fındığın en az 7-8 TL olması gerektiğini söyledi. Giresun'un sahil kesiminde merkez ve bazı köylerde fındık hasadına başlandı. Merkeze bağlı köylerde fındıklarını toplayan üret

Üretici fındığa ne kadar istiyor?
Giresun'da, fındık hasadına başlayan üreticiler, emeğin karşılığını almak için fındığın en az 7-8 TL olması gerektiğini söyledi.
 
Giresun'un sahil kesiminde merkez ve bazı köylerde fındık hasadına başlandı. Merkeze bağlı köylerde fındıklarını toplayan üreticiler, "Geçen yıl fındığımız 5 TL'ye gitti. Bu yıl en az 7 -8 TL olmalı.Emeğimizi almamız lazım.Gübre ve yevmiye parasını ancak ödeyebiliyoruz.Bu yıl ürün beklediğimiz gibi değil.Ürünümüz bu yıl çok düşük. Bu yüzden fiyatın en az 8 TL olmasını bekliyoruz" dediler.
 
Üreticileri bahçede ziyaret eden Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin de şunları söyledi: "Bugünden itibaren fındık toplanmaya başlandı.Bu yıl dökülmeden dolayı fındığa erken başlandı."
 
Keskin, geçen yıla göre bu yıl rekoltenin çok düşük olduğu kanısında olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an 3 türlü rekolte var. 484 bin, 570 bin ve 640 bin ton şeklinde rekolteler var. Bu rekolteler içerisinde bence 484 bin ton rekolteyi bulmayacağına inanıyorum. Bu yıl rekoltelerde oynamalar oldu. Bu rekolteler fındıkta çıkmayacak. Fındığın 5.60 kuruş maliyet fiyatı var.
 
Üreticinin kar payını düşünürsek fındığın en az 8 TL olması gerekir. En az 7-8 TL'den başlaması gerekir. 8 TL'nin altında üreticimize fındık sattırmamaya gayret göstereceğiz. Üreticilerimizden eylül ayında fındıklarını çok fazla pazara getirmemelerini istiyoruz. Çok dikkatli olmaları lazım. Fındık rekoltesinin az olduğu seneler bir fırsattır. Bu dönemlerde üreticilerimiz bunun değerini ve fırsatını iyi değerlendirmeleri lazım. Fındık bu yıl için çok değerli bir durumda. Yeşil Altın olarak adlandırabiliriz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel