Üniversite öğrencilerinin AKTS eylemi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, kredili sistemlerinin Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) olarak değiştirilmesinden dolayı mağdur olduklarını dile getirerek eylem düzenlediler.Raylı sistem OMÜ İstasyonu önünde toplanan üniversite son sınıf

Üniversite öğrencilerinin AKTS eylemi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, kredili sistemlerinin Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) olarak değiştirilmesinden dolayı mağdur olduklarını dile getirerek eylem düzenlediler.
Raylı sistem OMÜ İstasyonu önünde toplanan üniversite son sınıf öğrencileri AKTS sistemini protesto etmek için rektörlük binasına kadar yürüdüler. Rektörlük binası önünde basın açıklaması yapan Orta Öğretim Matematik Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Muhammed Kartal, “Üniversitemizde uygulanmakta olan kredili sistem, 19 Ağustos 2013 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete tenkitinde OMÜ Senatosu'nda alınan kararlar sonucu Bologna süreci kapsamında AKTS olarak değiştirilmiştir. Yeni sistemin, yasalaşması ve geçmiş yıllardaki hükümler ile üniversiteye giriş yapmış öğrencileri de kapsanacak şekilde uygulanması alttan dersi olan yüzlerce öğrenciyi olumsuz etkilemiştir. Sorunumuz, alttan ve dönemsel mevcut derslerimizin eski kredi sistemindeki değerlerine göre, yeni sistemde çok yüksek değerler bulması ve son sınıflara verilen 60 AKTS’lik sınırlamanın alttan ve dönemsel derslerin tamamının alınmamasına yeterli olmamasıdır. Önceden bir dönemde 20 - 25 ders alabiliyorken artık bir dönemde 8 - 10 ders alabilmemiz, dolayısıyla bir koca yaz tatili döneminde planladığımız mezuniyetlerimizi 1-2 yıl ertelememiz anlamına gelmektedir. AKTS’nin bizim gibi son sınıf öğrencileri kapsamanı bizi çok mağdur etmiştir. Konunun muhatabı olan OMÜ Senatolarından biz son sınıf öğrencilerinin sıkıntılarına hassasiyet göstermelerini temenni eder, verilen hakların geri alınması hususunda biz son sınıf öğrencilerini bu sistemden muaf tutmalarını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler