Ukrayna Karadeniz'e giriyor

Kırım Haber ajansı QHA'ya göre, Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, bugün düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Karadeniz'de doğalgaz yatakları arama ve işlenmesi için yeni konsept hazırlamayı planladığını açıkladı.Ukrayna'da gaz üretimini arttırmak

Ukrayna Karadeniz'e giriyor

Kırım Haber ajansı QHA'ya göre, Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, bugün düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Karadeniz'de doğalgaz yatakları arama ve işlenmesi için yeni konsept hazırlamayı planladığını açıkladı.

Ukrayna'da gaz üretimini arttırmak için gereken para ve organizasyon imkanları konusunda elinden geleni yapacağını ifade eden Timoşenko, 17 Ocak günü yapılacak genişletilmiş hükümet toplantısına ilgili tüm uzmanlar da katılarak, Karadeniz'de yeni gaz yatakları keşfi ve işlenmesi için yeni konsept hazırlama konusunun ele alınacağını söyledi.

Timoşenko, Rusya-Ukrayna doğal gaz sorununun alternatif enerji kaynaklarının kullanılmaya başlanmasına neden olacağını belirterek, "şimdi bu konu ülkenin enerji politikalarının önceliklerinden biri olmalı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel