Turizm Trabzon için önemli bir konu!

Turizm sektörü temsilcileri Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında biraraya gelerek sorunlarını anlattılar.Trabzon'da bir otelde yapılan toplantıya yaklaşık 20 sektör temsilcisi katılırken, turizmciler bölgede turizm süresinin kısa ol

Turizm Trabzon için önemli bir konu!

Turizm sektörü temsilcileri Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında biraraya gelerek sorunlarını anlattılar.

Trabzon'da bir otelde yapılan toplantıya yaklaşık 20 sektör temsilcisi katılırken, turizmciler bölgede turizm süresinin kısa olması nedeniyle mutlaka 4 mevsim turizm alternatiflerinin hayata geçirilmesini istedi.

Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, toplantıda yaptığı konuşmada Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi için turizmin çok önemli olduğuna vurgu yaparak devlet olarak her zaman sektörün yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Ertekin, “Turizm Trabzon’da önemli bir konu. Kentin sektör anlamında önemli bir geçim kaynağı. Zaman zaman basına kamuoyuna belli konularla yansıyan bir olay. Özellikle şunu bilmenizi isterim ki sizin sektörünüze uzak bir arkadaşınız değilim. Az çok içersinde bulunan bir arkadaşınızım. Turizm Trabzon için Doğu Karadeniz için olmazsa olmazıdır. Yapılan çalışmalarda neredeyiz bunları konuşmalıyız. Herkes artık turizmin önemli bir sektör olduğunun farkında. Önce bu sektör içersinde birbirimizi tanımalıyız, bir samimiyet oluşturmalıyız. Dolayısıyla bu toplantıları geleneksel hale getirmeliyiz. Birbirmizi tanıyalım, samimiyetimizi ortaya koyalım. Hepimiz birbirimize destek olursak başarı kalıcı olabilir. Kendi geleceğimizi kendimiz oluşturalım. Yapabileceklerimizi ortaya koyup samimi olarak bir şeyler yapmalıyız. Sürdürülebilir bir turizmi düşünmeliyiz. Bölgeye gelen yabancı turist sayısı artarak devam ediyorsa bununla birlikte işletmelerin kendini geliştirme ihtiyacı doğacak. Kısa vadede düşünürsek kaybederiz. Onun için kendi geleceğimizi kendimiz oluşturalım. Şunu beklemeyin gelsin bizi valilik veya bakanlık kurtarsın. Devlet her zaman sizin yanınızda olacak ancak bir de bizler ne yapmalıyız diye düşünmemiz gerekir. Yani samimi olarak bir şeyler yapmamız lazım” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız da bir sunum yaparak yapılan çalışmalarla ilgili geniş bilgi verdi. Kansız, Kızlar Manastırı'na 2012-2013 bütçesinden 1 milyon 200 bin TL ödenek ayrıldığını belirterek “Kızlar Manastırı'nın Restorasyon ve Araştırma Kazıları, Trabzon Belediyesince 2008-2010 yılları arasında yapılmış olup, 2013-2014 bütçesinden 1 milyon 200 bin TL'lik ödenekle çalışmalar devam edecektir" diye konuştu.

Müdür Kansız, Trabzon turizminin kurumsal yapısının güçlendirilmesi ve kapasitesinin artırılması projesiyle ilgili olarak, “Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği’nin ortak, Müdürlüğümüzün başvuru sahibi olduğu proje; Trabzon’da yeni turizm türlerinin geliştirilmesi için; mevcut olan turizm danışma bürolarının işlevselliklerinin artırılarak etkin hale getirilmesi, belirli noktalara çok amaçlı turizm danışma bürolarının kurulmasıyla birlikte ilde var olan turizm çeşitliliği konusunda farkındalık oluşturarak turizm potansiyelinin yerli-yabancı ziyaretçiler ile girişimcilere tanıtılması için hazırlanmıştır. Hedef grubumuz; Trabzon’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler ile turizm ve seyahat acenteleridir. Projenin toplam bütçesi 140 bin 28 TL. olup, DOKA’dan alınan hibe destek tutarı 105 bin 21 TL’dir. Proje başarıyla sonuçlandırılmıştır” şeklinde konuştu.20131112aw000100_01.jpg

Daha sonra turizm sektör temsilcileri söz alarak sorunlarını dile getirdi.

Trabzon’da turizmin 4 ay gibi kısa süreli olduğundan mutlaka tanıtımın çeşitlendirilmesi yönünde çalışma yapılmasını belirten sektör temsilcileri, Trabzon’a mutlaka büyük bir kongre merkezinin yapılması gerektiğini söylediler. Bölgede Arap turizmin giderek arttığını ve bu potansiyelin iyi değerlendirilerek bölgeye artık gelmeyen İsrailli turistler gibi bir sebeple bu turistlerin kaçırılmaması gerektiğini sözlerine eklediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel