Turistler Ayasofya için ne düşünüyor?

Trabzon’da uzun yıllar müze olarak hizmet veren Ayasofya kilisesi 52 yıl aradan büyük tepkilere rağmen yapılan düzenleme ile freskler perde ile örtülerek camiye dönüştürüldü ve bir ikindi namazı ile ibadete açıldı.Yapılan bu düzenlemelerin ardından cami o

Turistler Ayasofya için ne düşünüyor?

Trabzon’da uzun yıllar müze olarak hizmet veren Ayasofya kilisesi 52 yıl aradan büyük tepkilere rağmen yapılan düzenleme ile freskler perde ile örtülerek camiye dönüştürüldü ve bir ikindi namazı ile ibadete açıldı.

Yapılan bu düzenlemelerin ardından cami olarak hizmet veren müzeye ziyarete gelen turist sayısında azalma olup olmayacağı tartışmalara neden olmuştu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Bu tartışmaların ardından Ayasofya Camii’ne küçük gruplar halinde turistler gelmeye devam ediyor. Turistlerin rehberlerinden edindiğimiz bilgilere göre Ayasofya Kilisesi’nin camiye dönüştürülmesi konusunda ziyarete gelenler tepkili. Turistler yaşanan gelişmeleri TV den internetten ve sosyal medya üzerinden takip ettiklerini belirterek, ‘’Ayasofya Kilisesi’nin camiye dönüştürülmesi iyi olmadı. Türkiye bu yaptığı düzenlemelerle adeta karanlığa doğru ilerliyor. Bütün dünyada yaşayan insanların dinlerine saygı duyulmalı ve bu gibi tarihi değeri çok büyük olan yapıların olduğu gibi korunması gerekir’’ ifadelerini kullandılar
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel