TTSO'dan KKTC'ne ziyaret

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde resmi görüşmelerde bulunarak Cumhurbaşkanlığına yeni seçilen Derviş Eroğlu’na “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdi.TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu B

TTSO'dan KKTC'ne ziyaret

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde resmi görüşmelerde bulunarak Cumhurbaşkanlığına yeni seçilen Derviş Eroğlu’na “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdi.

TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu başkanlığındaki Trabzon heyeti, ilk olarak KKTC Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer, milletvekilleri Şerife Ünverdi, Ahmet Zengin, Türkiye’nin KKTC Lefkoşe Büyükelçisi Şakir Fakılı, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerin ardından KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından kabul edilen Trabzon heyeti ardından Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile de görüştü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Derviş Eroğlu ise Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’la Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra gerçekleştirdiği ilk görüşmenin ardından, Trabzon heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşmelerin 26 Mayıs’ta başlayabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) heyetini kabulde yaptığı konuşmada, heyete ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, “Trabzon halkına uzak değilim. Fevkalade gelişmiş bir il. İnsanı çok cana yakın. Beni ziyaret etmeniz bizi çok memnun etmiştir. Ali Osman Ulusoy ile uzun yıllardır tanışıyorum. Trabzon’a heyet aracılığınız ile çok selamlar iletiyorum” dedi.
 

Pek çok Trabzonlunun KKTC’de yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, ”KKTC’de yaşayan Trabzonlular çalışkan, güler yüzlü insanlar. Bu tür ziyaretlerin artmasını diliyorum” diye konuştu.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC ) Cumhurbaşkanlığına seçilen Derviş Eroğlu’nun kabulünde konuşan TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, “Cumhurbaşkanlığı görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz. Bizi kabul ettiniz teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda da sizleri Trabzon’da ağırlamaktan mutlu oluruz” dedi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Trabzon’un yeşil doğasını özlediğini, Trabzonluların davetini en kısa sürede değerlendirmeyi, Trabzon’u ziyaret etmeyi düşündüğünü iletti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Kıbrıs’ın, “Türkiye’nin deniz aşırı bir parçası” olduğunu belirterek, ”1974’de 4 bin kişiyi Kıbrıs’a getirmiştim. Buraya yerleştiler. Zaman zaman onlarla görüşüyorum. Hepsi burada olmaktan memnunlar ve mutlular” ifadelerini kullandı.

KKTC’yi dünyanın biraz daha rahat bırakması halinde, bir turizm cenneti haline geleceğini aktaran Ulusoy,”İnanıyorum ki gelecekte Kıbrıs hem turizm hem de ticarette çok iyi bir duruma gelecektir. Hava trafiği ve deniz kapılarının açılması halinde KKTC, İtalya, İspanya ve Yunanistan’dan daha iyi bir turizm ülkesi olacaktır” dedi.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise , konuşmasında, KKTC Cumhurbaşkanlığı’na Derviş Eroğlu’nun seçilmesinden, Karadeniz ve Trabzon olarak büyük bir sevinç duyulduğunu bildirdi.

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon olarak Kıbrıs’taki gelişmeleri sürekli takip ettiklerini aktararak, “Trabzon’un bu hassasiyetini ticari ilişkilerimize kaydırmak düşüncesindeyiz. KKTC’de üretimlerin Trabzon üzerinden komşu ülkelere aktarılması sağlanabilir. KKTC ile Trabzon arasında ilişkilerin daha üst seviyelere çıkarılmasını arzuluyoruz” diye konuştu.Ziyaretin anısına, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na, Ali Osman Ulusoy ve M.Suat Hacısalihoğlu tarafından TTSO Plaketi sunuldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel