TTSO yatırımcılara için rapor hazırlayacak

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 10 sektörde fizibilitesi yüksek alanlarda yatırım raporları hazırlayacak.Trabzon'a ve bölgeye gelecek olan yatırımcılara sunulmak üzere hazırlanacak olan fizibilite raporları sözleşmesinin

TTSO yatırımcılara için rapor hazırlayacak

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 10 sektörde fizibilitesi yüksek alanlarda yatırım raporları hazırlayacak.

Trabzon'a ve bölgeye gelecek olan yatırımcılara sunulmak üzere hazırlanacak olan fizibilite raporları sözleşmesinin imza protokolü TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, dışarıdan gelecek olan yatırımcıların Trabzon’da yatırım yapmalarına destek olmayı amaçladıklarını söyledi. Belirlenecek olan yatırım konuları ile ilgili fizibilite raporlarının gerçeğe uygun bir şekilde hazırlanacağını belirten Hacısalihoğlu, "Yatırımcıların ellerinde fizibilite olması halinde vakit kaybetmeden yatırım konularına girmelerine oda olarak destek sağlayacağız. Bu ilk defa Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan bir çalışmadır. Amacımız bölgeye yatırımcıyı çekmek, yatırımcıları doğru yatırımlara sevk etmek ve bölgedeki yatırımlarla birlikte bölgenin de kalkınmasını sağlamaktır” dedi.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ise bölgede en çok ihtiyaç duyulan konulardan birisinin fizibilite çalışmaları olduğunu kaydederek şimdiye kadar bu alanda yapılmış bölgede bir çalışma olmadığını hatırlattı. Kaldırım, "Dolayısıyla böyle bir çalışmayı başlatmaları, bölgeye gelecek özellikle dışarıdan gelecek olan yatırımcılara da rehber olabilecek ve onlara çok spesifik konularda yatırım kararı alırken önlerine bir fizibilite konulmasını sağlayacak bir projedir. TTSO, Türkiye'de belki bir çok alanda belki bir ilki yapıyorlar. Bölgede de bunu başlatmaları çok önemli. Diğer ticaret ve sanayi odalarına da bu örnek olacaktır. Zaten bölgeyi kapsayacak olan fizibilite raporları sadece Trabzon'a özgün olmayacaktır. Diğer odalarımıza da örnek olan bu çalışmanın benzerleri de başlayacaktır. Şimdiye kadar artık bölgede algıda değişmeye başladı. Tanıtımlarda gerek yurt içi gerek yurt dışında genel tanıtımlar üzerine gidiliyordu. Bu da spesifik noktada özel yatırımcı çekme noktasında veya yatırımcıyı ikna etme noktasında çok yeteri olmuyordu. Dolayısıyla burada çıkacak olan yatırım konuları 10 sektörde ve alanda fizibilite çalışması ortaya çıkacaktır. Bu projeler yurt dışında ve yurt içinde bölgeye yatırım çekme çalışmalarında yatırımcıların önünü konulacaktır. Fizibilite raporlarını içeren belgeleri ve dokümanları yatırımcıların önüne kayacağız. Yatırımcıyı da ikna etmiş olacağız. Bu şekilde bölgeye yatırım kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel