Trazonda görme engellilere yüzme kursu verilecek

Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Derneği ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından görme engelli vatandaşlara yüzme kursu verilmesi için ortaklaşa proje yapılıyor.Engelli ve gönüllü üyelerin yüzme, futbol ve atletizm spor

Trazonda görme engellilere yüzme kursu verilecek

Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Derneği ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından görme engelli vatandaşlara yüzme kursu verilmesi için ortaklaşa proje yapılıyor.

Engelli ve gönüllü üyelerin yüzme, futbol ve atletizm spor dallarında eğitim kursları verileceğini kaydeden Trabzon Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “"Engellilerimizi topluma kazandırabilecek her türlü aktiviteyi destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Böyle bir proje bize ulaştığında inanılmaz mutlu oldum. O heyecanla hemen projenin hayat geçirilmesi için çalışmalara başladık. İyi ki bu kursu açmışız. Engellilerimizin yüzündeki mutluluk ifadesini görmek bile apayrı bir anlam taşıyor. Yüzme branşından sonra diğer spor branşlardaki çalışmalara da başlanacak" diye konuştu.

İlk olarak yüzme branşından projeye başlayan Trabzon Görme Engelliler sanat ve spor kulübü üyeleri uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek, bu projede desteğini esirgemeyen Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.

Projenin amacının engellilerin sportif faaliyetlere katılımını sağlamak, Spor tesislerinin engelli vatandaşlara açılmasını ve tanıtılmasını içeriyor. Engellilerin de spor yapabilmeleri ve ilgi duydukları alanlarda başarılı birer sporcu olabilmelerini sağlayacak. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü projede spor faaliyetlerinin yapılması için spor salonlarının ücretsiz kullanımı, açılacak olan spor kurslarına eğitici görevlendirmesi konusunda destek oluyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler