Trabzon'un son bir yılı

Trabzon’da bu yaz bir dizi belirsizlik vatandaşın aklını meşgule der hale geldi. Yaz ve sonbaharda dinlenerek yeni yıla kafası rahat olarak girmek isteyen vatandaşların aklını bir dizi sorunlar rahatsız eder hale geldi.TRABZONSPOR: Geçen sezon küme hatlar

Trabzon'un son bir yılı

Trabzon’da bu yaz bir dizi belirsizlik vatandaşın aklını meşgule der hale geldi. Yaz ve sonbaharda dinlenerek yeni yıla kafası rahat olarak girmek isteyen vatandaşların aklını bir dizi sorunlar rahatsız eder hale geldi.

TRABZONSPOR: Geçen sezon küme hatlarında dolaşan Trabzonspor’dan vatandaşlar bu sezon umutlu olmak istiyor. Kupası gasp edilen Trabzonspor’da 7’den 70’e herkes yıldız bir golcü oyuncunun alınmasını bekliyor. O isim Burak Yılmaz’dan aşağı kalmamalı.

SİYASET: Tüm Türkiye’de olduğu gibi 2014 yılında haliyle Trabzon’da da seçim sandıkları kurulacak. Ramazan ayında siyasetin konuşulduğu merkezde bu konular artık köylere de taşındı. İlk kez Büyükşehir Belediye başkanını seçecek olan Trabzon’da adaylar merak da ediliyor.

FINDIK: Geçen yıl 4 ile 4.5 lira arasında değişen fındık fiyatından yana yüzü gülmeyen Trabzonlu yeni sezonda yüksek fiyat bekliyor. Rekoltenin 450 bin ton civarında açıklanmasıyla umutlanan mühtahsil en az 6 lira civarında bir taban fiyatın oluşmasını istiyor.

İŞSİZLİK: Trabzon işsizlik konusunda Türkiye genelinde daha olumlu rakamları yansıtsa da genç yaştaki işsizlik rakamları işsiz gençlerden çok çocuklarının sağlam bir geleceğe sahip olması açısından en çok da aileleri ilgilendirir ve endişelendirir hale getirmiş durumda.

Bunları en belirgini kuşkusuz onunla sevinip onunla üzüldükleri Trabzonspor. Trabzonspor bu sezon ne yapacak? Geçen sezon küme hatlarında dolaşan ve son haftalardaki gayretiyle lige tutunan Trabzonspor hak ettiği kupayı da müzesine götürememiş durumda. Yeni sezona yeni yönetim ve yeni bir teknik heyetle giren Trabzonspor genç oyuncu takviyeleri yaptı; ancak tek başına Batuhan ve Aykut Demir transferleri yeterli görülmüyor. Taraftarlar geçen yılki acıları yaşamama adına en az Burak Yılmaz kalitesine bir yıldız oyuncu istiyor.

Trabzon bu yıl Büyükşehir oldu. Trabzon ilk kez Büyükşehir Belediye başkanını seçecek. Merkezde  olan siyasetin sıcağı köylerde de hissediliyor. Siyasi partiler Ramazan buluşmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Partilerin büyükşehir adayları kimler olacak. Büyükşehir belediye başkanı için köylerde de sandıklar kurulmuş olacak. Muhtemel genel seçimler de yapılabilir, cumhurbaşkanlığı seçimi de. Trabzon’da seçim heyecanın seçimlerin yapılacağı güne kadar kuşkusuz devam edecek.

Fındık sezonu geldi. Alan bazlı gelir desteğinin verilmesi ile rahatlayan fındık üreticisi yeni yılda taban fiyatın geçen yıl gibi olmamasını bekliyor. Geçen yıl fındığını 3.5, 4 liradan pazara indiren üretici bu yıl için en az 6 lira civarına bir taban fiyat bekliyor.  En son kamuya alınan 100 bin memur ile umutlanan işsizler yeni dönemde iş umudu taşıyor. Özellikle gençlerdeki işsizlik oranı dikkat çekiyor. Trabzon işsizlik rakamlarında Türkiye geneline göre daha iyi noktalarda olsa bile işsizlik en asgari noktada da olsa can yakıcı. İşsizlikte gençlerden ziyade aileler çile çekiyor. Zira aileler çocuklarının sağlam bir gelecekle yuva kurmasını çoluk çocuk sahibi olmasını arzu ediyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel