Trabzon'un insan hakları karnesi

Trabzon'da 2008 yılında insan hakları ihlaline uğradıkları gerekçesiyle 50'ye yakın şikayet başvuru yapılırken, en fazla şikayet edilen kamu kurumları sıralamasında sağlık, eğitim-öğretim ve emniyet ilk sırada yer aldı. Trabzon'da 2008 yılında insan hakla

Trabzon'un insan hakları karnesi

Trabzon'da 2008 yılında insan hakları ihlaline uğradıkları gerekçesiyle 50'ye yakın şikayet başvuru yapılırken, en fazla şikayet edilen kamu kurumları sıralamasında sağlık, eğitim-öğretim ve emniyet ilk sırada yer aldı.

Trabzon'da 2008 yılında insan hakları ihlaline uğradıkları gerekçesiyle vatandaşlar İl İnsan Hakları Kurulu'na 50'ye yakın şikayet başvurusunda bulundu. İhlal edilen haklar açısından yapılan şikayetlerin daha çok sağlık, iş hayatı, eğitim-öğretim ve emniyetle ilgili alanları kapsadığı dikkat çekerken, en fazla şikayet yapılan alanlar sırasıyla şu şekilde oluştu:
"Çalışma ve sözleşme hürriyeti hakkı, eğitim ve öğrenim hakkı, sağlık ve hasta hakkı, yaşam hakkı, çevre hakkı, özel hayatın gizliliği, kötü muamele yasağı, engelli hakları, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı, mülkiyet hakkı, sosyal güvenlik hakkı ve işkence iddiası"

Hak ihlaline yol açtıkları gerekçesiyle şikayet edilen kurumlar arasında sağlık ve eğitim-öğretim kurumları ilk sırada gelirken, bunu emniyet birimleri izledi. Kamu kurumlarının yanı sıra özel sektör alanında da hak ihlaline uğranıldığı gerekçesiyle yapılan başvurular da dikkat çekerken, şikayet edilen kurumlar sıralaması şu şekilde oluştu:
"Sağlık kurumları, özel sektör, eğitim ve öğretim kurumları, emniyet, il özel idaresi, belediye ve jandarma."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel