Trabzon'un imajını KTÜ düzeltti

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, üniversiteye ilginin her geçen gün arttığını belirterek, ''Bu yıl KTÜ'de eğitim görecek öğrencilerin yüzde 85'ini il dışından gelen öğrenciler oluşturacak'' dedi.Özen, Trabzon Genç İşadam

Trabzon'un imajını KTÜ düzeltti

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, üniversiteye ilginin her geçen gün arttığını belirterek, ''Bu yıl KTÜ'de eğitim görecek öğrencilerin yüzde 85'ini il dışından gelen öğrenciler oluşturacak'' dedi.

Özen, Trabzon Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kurt'un kendisini ziyaretinde yaptığı açıklamada, KTÜ'ye bu yıl yaklaşık 10 bin yeni kayıt yapıldığını, üniversiteye il dışından ilk kez bu kadar yoğun talep olduğunu söyledi.

Trabzon'un son yıllarda zedelenen imajının düzeldiğini ifade eden Özen, ''Bunu üniversiteyi kazanıp Trabzon'u tercih eden gençler, herkese gösterdi. Bu eğitim yılında üniversitemizde eğitim görecek gençlerin yüzde 85'ini il dışından gelen öğrenciler oluşturacak.

Geçtiğimiz yıl bu oran yüzde 72'ydi. İlk kez bu kadar yoğun bir talep oldu. Bu bizi sevindirdi'' diye konuştu.

Özen, yaşanan cinayet olayları nedeniyle kente bakış açısı konusunda endişeli olduklarını belirterek, şunları söyledi:


''Ancak korktuğumuz olmadı. Öğrenciler ve aileleri, Trabzon'un korkulan bir yer olarak görmediğini gösterdi. Bunu bu yıl üniversiteye olan taleplerden anladık. Şehrimizde son dönemlerde yaşanan adli olayları hep kınadık. Her ilde olabilecek vakalardı. Bunu Trabzonluya mal etmenin yanlışlığından söz ettik. Gençler de neyin nasıl olduğunun farkında. Bu nedenle tercihlerde binlerce öğrenci yeniden KTÜ'ye yöneldi.''


Özen, yeni açılan bölümlerle birlikte 38 bine yakın öğrencilerinin olacağını belirterek, ''Hiçbir dönemde bu kadar öğrenci olmadı. Bu yıl rekor kırmış durumdayız. Yeni açtığımız Hukuk bölümüne 20 öğrenci aldık. İki yıl Gazi Üniversitesinde okuyacaklar. İki 2 yıl sonra buraya, bize gelecekler. 3. sınıftan devam edecekler'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel