Trabzon'un Fethinin 550. yılı

Trabzon’un 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 550. yıldönümü törenle kutlandı.Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalara, daha sonra Atapark’taki surların önünde devam edildi. Trabzon Va

Trabzon'un Fethinin 550. yılı

Trabzon’un 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 550. yıldönümü törenle kutlandı.

Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalara, daha sonra Atapark’taki surların önünde devam edildi. Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Trabzon Belediye Başkan Vekili Yusuf Yazıcı, Garnizon Komutanlığı adına Yüzbaşı Alparslan Yalçın, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve öğrenciler katıldı.

Trabzon Belediye Başkan Vekili Yusuf Yazıcı, burada yaptığı konuşmada “Ülkemiz, tarihin hemen her döneminde olduğu gibi bugün de zor bir süreçten geçmektedir. O halde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin onurlu yurttaşları olarak, tarihin bir kez daha tekerrür etmesini önlemek amacıyla, geçmişte yaşananlardan ders çıkararak hareket etmek ve özellikle de genç kuşaklarımızı tarih bilinciyle yetiştirmek zorundayız. Trabzon’u fethederek bize miras bırakan Fatih Sultan Mehmet’in geniş ufuklu devlet adamlığını ve tevazu sınırlarını hiçbir zaman zorlamadığı asil duruşunu; bu vatanın kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bilgeliğini, akılcılığını, milletiyle bütünleşerek oluşturduğu devlet onurunu en üst düzeyde tutma hassasiyetini, devlete ve millete hizmet için yola çıkanların hiçbir zaman akıllarından çıkarmaması gerekir. Trabzon’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 550. yılını kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyor” dedi.

Törende ‘Fetih’ konulu yarışmalar ve 'Fetih Koşusu'nda dereceye giren sporculara ödülleri, Vali Yardımcısı Aziz Mercan ve Belediye Başkan Vekili Yusuf Yazıcı ve Garnizon Komutanlığı adına Yüzbaşı Alparslan Yalçın tarafından verildi. Tören, folklor gösterileri ve Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı'nın verdiği konserin ardından sona erdi. 

Öte yandan törende soğuk hava nedeniyle öğrencilerin taşıdıkları bayraklara sarılması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel