Trabzon'un Festivali Sürüyor

Trabzon Belediyesi tarafından organize edilen kortej yürüyüşüne Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, eski CHP Genel Başkanı gazeteci Altan Öymen, konuk ülkelerin halk oyunları ekipleri ve vatandaşlar katıldı.Atapark mevkisinden

Trabzon'un Festivali Sürüyor

Trabzon Belediyesi tarafından organize edilen kortej yürüyüşüne Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, eski CHP Genel Başkanı gazeteci Altan Öymen, konuk ülkelerin halk oyunları ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

Atapark mevkisinden başlayan yürüyüş, Trabzon Belediyesi bando takımının şarkıları ve halk oyunları ekiplerinin sundukları gösteriler eşliğinde Atatürk Alanı'nda sona erdi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, burada düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon'un en önemli ürününün kültür ve sanat olduğunu söyledi.

Okutan, son yıllarda turizmde iddialı ülkeler yerine, turizmde iddialı şehirler ortaya çıkmaya başladığını belirterek, ''Trabzon bu noktada önemli adımlar atmakta, yapılan kültürel, sanat ve sportif faaliyetlerle adından söz ettirmektedir'' dedi.

Okutan, kültür ve sanatıyla ünlü Trabzon'un, bu alandaki faaliyetlere daha da önem vermesi gerektiğine dikkati çekti.

Belediye Başkanı Canalioğlu ise festivallerin farklı kültürleri buluşturmak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Belediye olarak yaptıkları tüm çalışmaların odak noktasının insan olduğunu ifade eden Canalioğlu, ''İnsana hizmet için yola çıktık ve bütün çalışmalarımızı tüm kesimlerin görüş ve önerilerini alarak gerçekleştiriyoruz'' diye konuştu.
Canalioğlu, üçüncüsü düzenlenen festivalin komşu ülkelerin kültürlerini tanıma ve Karadeniz kültürünü tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Rusya'nın Soçi, Gürcistan'ın Batum kentlerinden gelen halk oyunları ekipleri gösteri sundular. Halk oyunları ekiplerinin horon gösterileri ve Tokat'tan gelen halk oyunu ekibinin ''varvar'' adlı gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Vali Okutan ve Belediye Başkanı Canalioğlu, Rus dansçılara bir süre eşlik ettiler.

Tören, ekiplerin vatandaşlarla birlikte horon oynamasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel