Trabzonlulardan Viyana çıkarması

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın katılımı ve Trabzon-ABİGEM organizasyonunda Trabzon ve Giresunlu işadamları Viyana’ya iş gezisi dü

Trabzonlulardan Viyana çıkarması

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın katılımı ve Trabzon-ABİGEM organizasyonunda Trabzon ve Giresunlu işadamları Viyana’ya iş gezisi düzenledi.

Avusturya’da Gewinn Messe Fuar Alanı’nda İnsan Kaynakları ve Kariyer Fuarı’nı ziyaret eden heyet, Viyana’da gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti. Heyet Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği’nde Büyükelçi Kadri Ecvet Tezcan’ın Viyana Büyükelçiliği’ndeki görevinin sona ermesi dolayısıyla verdiği veda resepsiyonuna katılırken, Viyana Ticaret Odası Mesleki Eğitim Kurumu WIFI’yi ve Viyana Ticaret Odası’nı ziyaret eden heyete, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı yaptığı sunumda Viyana Ticaret Odası’nın faaliyetlerinden, işleyişinden ve üyelerinden bahsetti.
 Daha sonra heyete sunum yapan Avusturya Yatırım Ajansı Güney Avrupa Sorumlusu Marion Biber ise Avusturya’daki yatırım olanakları konusunda bilgi verdi. Avusturya’nın yatırım konusunda sanıldığı gibi pahalı bir ülke olmadığını aksine Avrupa’daki birçok ülkeye göre yatırımın daha ucuz bir ülke olduğunu söyleyen Biber, özelikle araştırma geliştirme faaliyetlerinin devlet tarafından vergi konusunda desteklendiğini ve Avusturya’da araştırma geliştirme faaliyetlerinin Avrupa ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti. Avusturya’daki bazı önemli üretim alanlarına değinen Biber birçok Türk yatırımcının Avusturya’da şirket kurduğunu ve yeni Türk yatırımcıları da memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel